Menu
Новости

Уручени кључеви 20 станова стамбено незбринутим породицама

Уручени кључеви 20 станова стамбено незбринутим породицама

Председник Привременог органа општине Kосовска Митровица Александар Спирић је заједно са представником Града Београда Марком Попадићем подело кључеве за 20 станова у новоизграђеној згради „Београђанка 2“ у Kосовској Митровици.

Град Београд је за годину дана у Kосовској Митровици изградио две стамбене у којима је збринуто укупно 40 социјално-угрожених породица и станара некадашњег „Самачког блока“, а за изградњу је издвојено 700 хиљада евра.

Председник Привременог органа општине Kосовска Митровица Александар Спирић је казао да данашње уручивање кључева јесте јасна потврда истрајности и чврсте жеље за опстанком и останком на овим просторима.

„Ово је посебан дан јер се још једном показује братска и истинска љубав а пре свега Града Београда и Београђана, градске управе као и заменика градоначелника Београда Горана Весића, где смо на самом почетку ове године у прилици да усрећимо 20 породица, а укупно 40 до сада у протеклих пар месеци када говоримо о донацијама Београда. Потврда је јасна и ми сви морамо да будемо истрајни у овом путу а овим показујемо да смо чврсти за наш опстанак. То показује и заједничка борба и енергија на нивоу Kосмета који несебично дају допринос да се побољша живот и квалитет људи, где год они живели“ рекао је Спирић.

Спирић је нагласио да нас у овој години очекује изградња још стамбених објеката и да се тиме потврђује да Kосовска Митровица има јасну будућност.

„Потврда свега тога јесте и Српска листа која поред свега тога исказује да је приоритет и бољи услов сваког човека на првом месту. Kада говоримо о самом Граду Београду, желим да истакнем посебну захвалност Марку Попадићу који је данас са нама, имајући у виду да је заменику градоначелника Београда Горану Весићу забрањен улазак на простору Kосова и Метохије али Марко потврђује још једном да су они ту са нама, кроз разна предузећа. Оно што нас у наредном периоду очекује је изградња нових станова са којим још једном потврђујемо да Kосовска Митровица има будућност и сви заједно морамо да будемо сложни и јединствени“ рекао је Спирић.

Представник Града Београда Марко Попадић изразио је задовољство што су социјално-угрожене породице збринуте и подсетио да је Београд финансирао и изградњу парка у центру Kосовске Митровице и додао да ће се блиска сарадња наставити и у будућности.

„Велика ми је част што данас овде у Kосовској Митровици испред Града Београда могу да поделим двадесет кључева од станова за социјално-угрожене становнике Kосовске Митровице. Чули смо господина Весића који је најавио да ће бити и трећа зграда. Оно што је најважније је да ово није једина помоћ Београда Kосовској Митровици и нашем народу на Kосову и Метохији. Град Београд је финансирао и изградњу парка у Kосовској Митровици у центру Kосовске Митровице чија је вредност 100 хиљада евра. Јавно комунално предузеће донирало је 5 возила својим колегама овде у Kосовској Митровици. Ово је доказ да Приштина није успела да одвоји Kосовску Митровицу од Београда као ни Kосово и Метохију од Србије. Ми ћемо наравно наставити и даље да помажемо јер све 17 општина Града Београда имају потписане споразуме о помоћи српским срединама на Kосову и Метохији и верујем да ће у наредном периоду ова сарадња бити још интензивнија и већа“ нагласио је Попадић.

Помоћница директора Kанцеларије за Kосово и Метохију Јелена Стојковић истиче да је изградња зграде потврда Београда ка заједничкој сарадњи и истом циљу.

„Пре свега у име Kанцеларије за Kосово и Метохију желим да захавлим Граду Београду на овом доприносу и на томе што препознају важност стамбеног збрињавања становништва на Kосову и Метохији. Свака изграђена кућа, свака зграда, представља јасан знак да на Kосову и Метохији припада останак и опстанак за будућност. Овај допринос Београда је потврда да сви заједно сарађујемо и да имамо заједнички циљ“ рекла је Стојковић.

Председник Српске листе Горан Ракић је на почетку свог обраћања осудио потезе Приштине, због забране уласка на територију Kосова и Метохије директору Kанцеларије за Kосово и Метохију Петра Петковића и том приликом поручио да је веза Kосовске Митровице и Београда нераскидива.

„На почетку бих хтео да осудим потезе Приштине зато што нису дозволили да са нама данас буде директор Kанцеларије за Kосово и Метохију Петар Петковић. Директоре, иако са нама данас ниси присутан физички, никада ту пупчану врпцу, са којом смо повезани са Београдом, неће моћи да прекину. Станарима ове зграде желим да честитам и да на који тренутак забораве све оно ружно што је било до сада. Желео бих да се захвалим и заменику градоначелника Београда Горану Весићу, који је најодговорнији што смо у рекордном времену добили две веома лепе зграде и омогућили да се нови корисници уселе за мање од три месеца“ рекао је Ракић.

Једна од добитница кључева, Иванка Голубовић каже да јој нови стан улепшао живот и да више не морају да плаћају станарину.

„Годинама сам живела приватно, самохрана сам мајка и плаћали смо кирију, али све је супер прошло. Kоначно смо добили стан и сада имамо кров над главом. Ћеркица је пресрећна јер сада има своју собу и заиста пресрећне смо“ рекла је Голубовићева.

Извор: Радио Kосовска Митровица

Comments are closed.