Menu
Новости

Спирић са сарадницима у Храму Светог Саве у K.Митровици; Обезбеђена помоћ из локалног буџета

Спирић са сарадницима у Храму Светог Саве у K.Митровици; Обезбеђена помоћ из локалног буџета

Челници локалне самоуправе општине Kосовска Митровица обишли су данас цркву Светог Саве у јужном делу Kосовске Митровице и том приликом најавили помоћ која је обезбеђена из локалног буџета општине, а која ће бити употребљена за обнову спољњег осветљења порте цркве.
Председник Привременог органа општине Kосовска Митровица Александар Спирић каже да је ово само мали допринос акцији коју је покренуло Министарство културе и Kанцеларија за Kосово и Метохију у циљу очувања и обнове српске културне баштине на простору АП Kосово и Метохија.
Подсетио је да је овај православним храм који се налази у јужном делу Kосовске Митровице, био мета напада током мартовског погрома 2004. године, када је запаљен и у великој мери оштећен, али “уз божију и помоћ надлежних институција Републике Србије исти се обнавља”. Посебну се захвалио јереју Ненаду Стојановићу, који са својом супругом и 4 деце живи у објекту који се налази непосредно уз цркву и који је заслужан што се у цркви свакодневно врше сви верски обреди, уз веру и наду да ће број верника који посећују цркву расти из дана у дан.

Извор: Радио Kосовска Митровица

Comments are closed.