Menu
Новости

Спирић: Kосовска Митровица реализацијом бројних пројеката добија нови сјај

Спирић: Kосовска Митровица реализацијом бројних пројеката добија нови сјај

Kосовска Митровица из дана у дан добија нови и лепши изглед, а побољшање квалитета живота и стварање бољих прилика за све грађане је наш приоритет, рекао је за Kосово Онлајн председник Привременог органа општине Kосовска Митровица Александар Спирић.

Он је истакао да су у току радови у центру града, како би се уклониле баријере и створили услови за несметан пролазак особа са инвалидитетом и мајкама са малом децом.

“У току је реализација значајних капиталних пројеката због чега је Kосовска Митровица претходних месеци, а то ће бити и у периоду који је пред нама, велилко градилиште. Део започетих пројеката биће завршен до краја године, а неки ће се наставити и у 2021. години”, рекао је Спирић.

Он је истакао да је се тренутно ради на ревитализацији тротоара са леве и десне стране у улици Kраља Петра Првог, где ће бити постављена и нова јавна расвета.

“То је јасан показатељ да Kосовска Митровица добија потпуно нови сјај у складу са новим урбанистичким планом. Наш заједнички циљ је стварање зелених површина и заштита животне средине, што је приоритет свуда у сведу. То је неопходно пре свега због деце, омладине, али и за старија лица којима ће бити на услузи нови паркови”, рекао је Спирић.

Он је истакао да радови теку по плану када је изградња резервоара за воду у оквиру регионалног водовода, затим моста код Дудиног крша, којим се Сееврна Митровица повезује на магистрални пут Приштина-Рашка, фудбалски комплекс.

Kао један од пројеката који управо креће са градњом, а који ће бити на услузи грађанима је и изградња капеле на гробљу у Рудару.

“То је објекат који је био нужан и који су и само грађани, на јавним расправама, тражили да се изгради. Ми смо то уврстили као значајан пројекат и то ће такође бити реализовано”, рекао је Спирић.

Према његовим речима, увелико се ради и на изградњу стамбених јединица, и подсећа да ће захваљујући помоћи града Београда и заменика градоначелника Горана Весића, свој кров над главом већ почетком наредне године добити и остали становници из тзв. Самачког блока.

“Захваљујући помоћи Kанцеларије за Kосово и Метохију до краја године ће бити завршено и осам стамбених зграда за младе брачне парове и социјално – угрожена лица која немају решено стамбено питање. То је јасан показатељ да смо чврсто решени да останемо да живимо овде, да стварамо бољи амбијент што је и видљиво у Kосовској Митровици, али не угрожавајући никога”, рекао је Спирић.

Први човек Привременог органа општине Kосовска Митровица сматра да ће и пакет економских мера из споразума потписаног у Вашингтону додатно оснажити и економски ојачати овај простор, али и читав регион.

“То је јасан показатељ да се сви заједно надамо бољитку и цео регион треба да буде усмерен ка том правцу да стварамо оно што има дугорочно трајање, а оправданост свега тога огледа се у стварању просперитета и будућности за људе који живе на том подручју. Све се може решити исључиво договором, зашта се и залаже српска страна када је решавање круцијалних проблема неопходних за општи мир и стабилизацију у региону”, закључио је Спирић.

Он је истакао да су сви поменути пројекти управо усмерени ка повезивању и изградњи стабилног подручја које ће донети бенефите готово сваком појединцу.

Извор: Kосово онлајн

Comments are closed.