Menu
Новости

Спирић са руководством Спортског савеза Србије

Спирић са руководством Спортског савеза Србије

Председник Привременог органа Општине Kосовска Митровица и в.д градоначелника Северне Митровице Александар Спирић примио је делегацију Спортског савеза Србије, која борави у тродневној посети Kосову и Метохији.

Они су у разговору разменили мишљења о актуелној ситуацији у смислу рада и постојања спортских клубова на овим просторима, њиховој перспективи и развоју.

“Ово је показатељ да пре свега држава води рачуна и бригу о функционисању овдажњих клубова, а додатно оснаживање се огледа кроз договорене планове и активности што ће да уследи у наредном периоду. Наш заједнички интерес је да пре свега младост афирмишемо, да промовишемо здрав стил живота, а као општина ћемо да наставимо да финансирамо све спортске клубове, истакао је Спирић”.

Перспектива и будућност је улагање у младе, у спорт и у здравље и драго нам је да гостима можемо да покажемо колико је младих људи укључено у 28 клубова који функционишу на овом простору. Наш заједнички пут свакако јесте победа, као и промоција слободе и мира и борбе да у спорту нема политике, нагласио је Спирић.

Генерални секретар Спортског савеза Србије, Горан Маринковић је истакао захвалност општини на начин на који се опходи према клубовима и истакао да Спортски савез има обавезу да помаже клубове са територије Kосова и Метохије и у том смислу је договорен низ акција које ће бити одржане у наредном периоду.

“То је само доказ да ће Спортски савез Србије заједно са Спортским савезом Kосова и Метохије пропагирати спорт, здрав начин живота И јачање спорта на подручју Kосмета”, навео је Маринковић.

Извор, фото: Радио Kосовска Митровица

Comments are closed.