Menu
Новости

Председник у посети Међуопштинском удружењу глувих и наглувих

Председник у посети Међуопштинском удружењу глувих и наглувих

Председник привременог  органа општине Косовска Митровица Александар Спирић, у сусрет Православној новој данас је посетио Међуоштинску организацију глувих и наглувих у Косовској Митровици. Овом приликом поклонио им је два шаха, којима ће  прекраћивати време.

Ово удружење постоји већ 64 године, а  свој рођендан ће прославити 15.јануара ове године па су тим поводом председнику поклонили диск са филмом о њиховом Удружењу, књигу њиховог постијања и флајер са знаковном азбуком,јер човек је богат онолико колико зна и колико је спреман да усваја нова сазнања.

Председник Спирић је у разговору са овим људима рекао : „Велико ми је задовољство што сам данас са Вама , баш уочи Православне нове године. Желео сам да са Вама поделим ове тренутке, да Вас похвалим за све досадашње успехе и награде. Ово је доказ да Ви као заједница, јединствено и сложно учествујете у свему а то треба свима нама да буде путоказ. Привремени орган је одлучио да се ангажује за Вас и омогући Вам нове просторије до краја јануара, где ћете Ви моћи да се дружите и радите. Било каква помоћ да Вам је потребна, ми смо ту – јер то заслужујете! “

Породици Кошицовски, која нема решено стамбено питање обећао је да ће то решити до краја јануара.

Такође, како је презадовољан њиховим трудом и радом, председник је рекао да треба да се више друже са члановима осталих удружења из централне Србије, а да ће Привремени орган финансирати сваки њихов одлазак од Новог Сада па све до Врања и Ниша.

План за 2020.годину ово Удружење треба да достави до 25.јануара текуће године како би се  видело где ће бити уложен новац из буџета који им припада.

Мирјана Мартиновић и Зоран Вучетић су се захвалили председнику на доласку и поклону , честитали Православну нову годину и својим традиционалним аплаузом, махањем рукама, поздравили председников долазак.

Служба за односе са јавношћу

2

Comments are closed.