Menu
Новости

Од 1. септембра 20 приправника почиње са радом

Од 1. септембра 20 приправника почиње са радом

У оквиру реализације Локалног акционог плана запошљавања, двадесеторо младих људи из Kосовске Митровице, почеће 1. септембра стручно оспособљавање у јавним предузећима, здравственим установама и општини. Десетак њих, данас је потписало уговоре које им је свечано уручио председник Привременог органа ове Општине Александар Спирић. У зависности од стручне спреме, уговори гласе на шест, девет или 12 месеци.

„Општина Kосовска Митровица наставља са ангажовањем младих људи у стручном оспособљавању, и данас смо у прилици да кажемо прва група приправника, крене већ од првог септембра. Оно што нас у наредном периоду очекује, јесте додатни други круг, у коме ћемо ангажовати још већи број људи“ рекао је Спирић.

Спирић је нагласио да ће се највећи број ангажованих у првом кругу, стручно оспособљавати у KБЦ Kосовска Митровица, јер ће с обзиром на епидемиолошке околности, здравственим установама добро доћи појачање. Остали ће према његовим речима, бити ангажовани у јавним предузећима, установама културе и у самој Општини.

У оба круга радног ангажовања младих кроз стручно оспособљавање и јавне радове, биће радно ангажовано свих 80 младих људи који су се на конкурс пријавили, рекао је Спирић.

Локални акциони план се реализује у сарадњи са Националном службом за запошљавање.

Будући стажисти су задовољни и у овоме виде прилику за напредовање.

“Овим потезом локална самоуправа на челу са Александром Спирићем показује колико размишља о нама младима и зато им се овом приликом захваљујем”, рекао је Лука Николић.

„Трудићемо се на послу, како би оправдали поверење које им је указано“ кратко је поручила Ивана Радовановић.

Извор: Радио Kосовска Митровица

Фото: Радио Kосовска Митровица

Comments are closed.