Menu
Новости

Братиме се Град Београд и Kосовска Митровица

Братиме се Град Београд и Kосовска Митровица

Kосовска Митровица и град Београд биће братски градови, договорено је на састанку заменика градоначелника Београда Горана Весића и председника Привременог органа Општине Kосовска Митровица Алексадар Спирића, који је одржан у Београду. Повеља о братимљењу биће потписана на Дан Општине 23. новембра у Kосовској Митровици.

Град Београд финансира и изградњу парка у центру Kосовске Митровице у вредности од 11 милиона динара, који је недавно обишао и сам Весић.

У току је и изградња стамбене зграде у Микронасељу у вредности од 42 милиона динара, која се такође финансира из буџета Београда.

Председник Александар Спирић изразио је велику захвалност руководству града Београда у име грађана Kосовске Митровице, и истакао важност оваквих инвестиција за опстанак Срба, али и лепшу и уређенију Kосовску Митровицу.

„Очи свих нас у Kосовској Митровици упрте су у Београд и сваким даном се доказује колико је та подршка важна и колики је ослонац свим Србима како овде, тако и у осталим местима на Kосову и Метохији. Братска љубав се не показује кроз празне речи, већ делима која су усмерена на бољитак и кавлитетнији живот грађана у нашем граду“ истакао је председник привременог органа Александар Спирић.

Kосовска Митровице обележиће 76 година од ослобођења града у другом светском рату, 23. новембра. Ово је уједно и Дан Општине Kосовска Митровица, који се сваке године обележава свечаном академијом и пригодним програмом.

Извор: Радио Kосовска Митровица

Фото: Општина Kосовска Митровица

Comments are closed.