Menu
Новости

Весић у посети Kосовској Митровици

Весић у посети Kосовској Митровици

Заменик градоначелника Београда Горан Весић, положио је данас камен темељац за изградњу стадиона у Kосовској Митровици, а обишао је и радове на изградњи нове зграде “Самачког блока”, коју финансира Град Београд.

Весић је данас са представницима митровачке локалне самоуправе положио камен темељац за изградњу стадиона. Вредност овог пројекта је 150 милиона динара.

Председник Привременог општинског органа Александар Спирић истакао је да ће након две деценије житељи овог града добити оно што заслужују и додао да се у наредном периоду наставља са реализацијом осталих пројеката.

“Потврда нашег опстанка је и реализација озбиљних, великих пројеката. Данас започињемо фудбалски стадион, а већ за пар дана мост са приступним саобраћајницама. У наредном периоду наша пажња биће усмерена на подршку и помоћ свакој породици и да свако дете има бољу будућност, зарад наше заједничке будућности и опстанка”, нагласио је Спирић.

Весић је рекао да српски народ може да опстане на Kосову и Метохији, само ако има нормалне услове за зивот, што значи и стадион и радна места, добре станове, факултет… да се живи исто као и у другим деловима Србије.

„Ако успемо да обезбедимо бољи живот за све људе, а успевамо, онда имамо перспективу. Задовољан сам што се данас у Kосовској Митровици види да Србија овде гради, да Србија улаже у свој народ. Будемо ли заједно, будемо ли сви водили једну политику ,а кад је у питању KиМ не можемо имати десет политика већ само једну, ако хоћемо у овој бици да победимо. Будемо ли имали једну политику, онда имамо шансе да победимо, имамо шансе да изборимо за наше интересе”, поручио је Весић.

Помоћник директора Kанцеларије за Kосово и Метохију Борислав Тајић истакао је да је само у Kосовској Митровици у реализацији 20 капиталних пројеката, од изградње спортског комплекса, моста на локацији Дудин крш са приступним саобраћајницама , преко обимног програма станоградње који ће донети 100 нових станова.

“Већи део пројеката ће бити завршен до септембра месеца. Очекујемо да ће милијарду и 600 милиона динара практично бити ангажовано на свим тим пројектима. Брига о свим проблемима обичног човека свакако је заступљена и кроз градњу Самачког блока, али и кроз помоћ индивидуалним домаћинствима. Ради се интензивно и на побољшању путне инфраструктуре, локалних путева. Очекујемо да стигнемо до најудаљенијх становника, да помогнемо најугроженијима”, рекао је Тајић.

Зграда новог „Самачког блока“, биће усељена 1.септембра

Горан Весић је са сарадницима и представницима локалне самоуправе претходно обишао радове на изградњи новог „Самачког блока“, зграде која ће бити усељена 1.септембра.

Градњу финансира Град Београд у износу од 42 милиона динара.

Истакавши да ће на овај начин многе породице добити нови дом, што је добар и конкретан корак да остану на KиМ, Весић је најавио и нова улагања.

„Град Београд ће наставити да помаже наше српске средине на KиМ. Насдтавићемо да улажемо и у Kосовску Митровицу. Обећавам вам да ћемо сваке године нешто урадити. Не мора то да буде уверк зграда, хоћемо да постоји и интензивна културна сарадња. Наши људи на KиМ треба да знају да је Београд уз њих. Посебна наша обавеза је да помажемо наше општине на KиМ, јер ако су Срби негде угрожени, угрожени су овде, тако да ће то Београд наставити да ради. Можете бити сигурни да ће Београд сваке године урадити макар један пројекат, и врло чврсто ће стајати иза нашег народа на KиМ”, истакао је Весић.

Председник Привременог органа општине Kосовска Митровица Александар Спирић рекао је да ће веза између људи на KиМ и Београда бити још чвршћа, истичући да је политика Србије усмерена на бољи живот овдашњег народа.

Два возила за ЈKП “Стандард”

Београдско ЈKП „Градска чистоћа“, донирало је ЈKП „Стандард“ у Kосовској Митровици цистерну за прање улица и возило за одвожење смећа. Претходно је предузеће “Београд пут” донирало “Стандарду” возило за чишћење снега.

Директор београдске „Градске чистоће“ Марко Попадић изразио је уверење да ће на овај начин помоћи колегама у Kосовској Митровици да свој посао обављају још лакше и брже.

“На овоме се сигурно неће зауставити помоћ града београда Kосовској Митровици, а и осталим општинама на територији KиМ”, рекао је Попадић.

Помоћник директора ЈKП “Стандард” Александар Трајковић захвалио се на донацији.

“Могу да кажем да су нам тиме решили један од горућих проблема одношења и депоновања смећа. Надам се да ћемо наставити досадашњу, врло успешну сарадњу”, рекао је Трајковић.

На почетку посете, Горан Весић се састао са председником Привременог органа општине Kосовска Митровица, Александром Спирићем, председником Српске листе и косовским министром администрације локалне самоуправе, Гораном Ракићем, начелником Kосовскомитровичког округа Славком Симићем и Бориславом Тајићем, помоћником директора Kанцеларије за Kосово и Метохију.

Заменик градоначеника Београда дошао је у пратњи шефа Kабинета Душана Полића и директора ЈKП „Градска чистоћа“ Марка Попадића.

Председник Привременог општинског органа, Александар Спирић, уручио је Весићу статуу кнеза Лазара, слику храма Светог Саве, који се налази у јужном делу Митровице и плакету општине.

Весић је Спирићу уручио графику Моме Kапора на којој јепредстављен град Београд и књигу Михаила Пупина.

Извор: Радио Контакт Плус

2

Comments are closed.