Новости

Успешни млади људи су понос Косовске Митровице

Успешни млади људи су понос Косовске Митровице

Председник Привременог органа Општине Косовска Митровица Александар Спирић уручио је данас плакету „Понос општине“ свим ђацима и спортистима који су у овој години остварили изузетан успех на окружним и републичким такмичењима.

Преко двадесет основаца и средњешколаца и око десет спортских клубова понели су ову плакету којом Општина Косовска Митровица даје посебан стимуланс даровитим младим људима да буду још бољи.

„Ми смо присутни увек, у свим вашим школама. Помажемо финансијски и на сваки други начин. То ћемо чинити и у будуће“, рекао је Спирић поздрављајући окупљене.

Он је напоменуо да поред средстава која се усмеравају за опремање школа и слање ђака на такмичења, Општина издваја преко 13 милиона динара за тридесетчетири спортска клуба који редом оправдавају сваки динар уложен у њих.

Спирић је најавио и изградњу новог објекта за потребе школа расељених из јужног дела града и проширивање школе „Свети Сава“ за 548 квадрата доградњом снекса.

Награђени су срећни јер иза свих успеха, диплома и медаља стоји мукотрпан рад.

„Значи нам ово много јер свих ових година ми смо се трудили да у најбољем могућем светлу представимо, не само наш град, већ целу државу а ево ускоро наш клуб пунби десет година“, каже Милун Миленковић, тренер кикбокс клуба „Косовска Митровица“.

Теа Савић ученифца седмог разреда ОШ „Свети Сава“ освојила је три прва места на окружном такмичењу из физике, математике и биологије. На питање како све постиже, кратко одговара:

„Када нешто хоћете, то и можете“.

Извор: Радио Косовска Митровица

Comments are closed.

Copyright & design reserved to: PATRO© 2015