Menu
Новости

Уручени уговори особама са инвалидитетом

Уручени уговори особама са инвалидитетом

Председник Привременог органа Општине Косовска Митровица Александар Спирић, у оквиру јавних радова под називом „Радом до интеграција“, поделио је 10 уговора о делу особама са инвалидитетом који ће у наредних 3 месеца бити упошљени у Народној техници.

Спирић је истакао да овакав вид сарадње између Националне службе за запошљавање, Општине  и Народне технике доприноси  ангажовању особа са инвалидитетом, не само у пословне већ и у све друштвене токове.

„Данашњи дан за мене представља један веома битан сегмент у функционисању наше општине, с обзиром на то да је на евиденцији НСЗ остало само још неколико особа са инвалидитетом који нису упошљени, а то статистички представља да је 99% ових особа заједничким снагама ангажовано како у оквиру јавних радова, тако и у осталим програмима.“

Александар Спирић се захвалио секретару Народне технике, истакавши одличну сарадњу као и велики труд ове друштвене организације у склопу унапређења животних стандарда особа са инвалидитетом. Том приликом он је апеловао да се и остали привредни субјекти на подручију општине Косовска Митровица укључе у активности које доприносе запошљавању особа са инвалидитетом.

Представница НСЗ Наташа Миленковић, обраћајући се особама које су добиле уговоре, истакла је да сарадња са Народном техником траје већ неколико година и да је она дала велике резултате у смислу ангажовања поменутих особа у различитим програмима, где су својом активношћу допринели у развоју ручне радиности.

Нада Вучић се захвалила Председнику Привременог органа и НСЗ-у и изразила лично задовољство што у оквиру друштвене организације коју она води има прилику да помогне особама са инвалидитетом, а самим тим и да учествује у њиховом усавршавању и социјалној инклузији.

Comments are closed.