Новости

Уручени уговори о реализацији стручне праксе за 22 незапослених

Уручени уговори о реализацији стручне праксе за 22 незапослених

У оквиру програма реализације стручне праксе коју спроводи Привремени орган Општине Косовска Митровица у сарадњи са Националном службом за запошљавање, председник Привременог органа Александар Спирић уручио је данас уговоре за 22 незапослених лица.

„Својим радом се докажите и борите за себе, како би ми имали могућности да се боримо за свако радно место“ рекао је Спирић приликом уручења уговора.

„Радује нас што смо у могућности да свима вама помогнемо, до сада смо уручили око 350 уговора, што за обављање стручне праксе, што уговоре за привремене и повремене послове, уговоре о делу. Не можемо сви у јавну администрацију и предузећа. Постоје разни програми које нуди Национална служба за запошљавање, и разне агенције у оквиру државе Србије. Потрудићемо се да ваш рад буде видљив. Имамо људе који су дуго на евиденцији незапослених, водили смо рачуна да буду сви испоштовани, а то ћемо радити и убудуће. Верујемо да ће уредба Владе Србије о забрани запошљавања, бити ван снаге  и омогућити да млади људи остану и живе овде на простору Косова и Метохије, и нашег града јер то је наш главни и основни циљ“.
„Младост треба да покаже енергију, млади се питају и треба да одлучују и сви заједно се можемо надати некој бољој перспективи“, рекао је Спирић.

Практиканти ће бити ангажовани на различитим пословима у оквиру Општинске управе, као и у јавним установама на подручју општине. Зависно од стручне спреме, њихова пракса трајаће шест, десет или 12 месеци, а за тај период преко Националне службе за запошљавање исплаћиваће им се 12, 14, односно 16 хиљада динара месечно.

 

Извор: Радио Митровица

Comments are closed.

Copyright & design reserved to: PATRO© 2015