Menu
Новости

Уручени кључеви станова младим брачним паровима

Уручени кључеви станова младим брачним паровима

Данас  је у сали Општине, председник Привременог органа општине Косовска Митровица г.Алекандар Спирић свечано уручио кључеве од осам стамбених јединица за младе брачне парове који су у браку 10 година, са двоје или више деце и са пребивалиштем у Косовској Митровици најмање  три године.

На почетку је председник Привременог органа поздравио све пристуне, истакавши радост Општинске управе што могу данас ту радост да поделе у решавању стамбеног проблема  у улици Ослобођења у Бошњачкој махали:

„Ми смо водили рачуна када је у питању овај конкурс за младе брачне парове на територији општине Косовска Митровица, и могу рећи да је ово један од најправичнијих конкурса до сада, с обзиром да је један од услова био тај да пребивалиште становања у Кос. Митровици буде три године. И ово је сатисфакција да радимо убудуће  за младе брачне парове, да их стимулишемо, да радимо на јачању нашег oдрживог опстанка на простору Косова и Метохије. Верујем да ћемо заједничким снагама успети и изборити се за позитивнију и бољу прилику у нашем граду и да ћете ви, са својим породицама допринети развоју ове општине. Око изградње ових станова,имали смо доста потешкоћа али упорност и одлучност јесте та која се исплатила и за коју морамо даље да се боримо. Надам се да ћемо се и даље сви држати сложно и да ћете умножити своје породице у овим становима, имати пуно мира, среће и здравља и да заједнички градимо бољу будућност“.

Након тога, грађани су приступили потписивању уговора и преузимањем кључева од својих станова.Уједно,грађани су изразили велику захвалност што Привремени орган општине Косовска Митровица и даље мисли,брине о њима и што им је обезбедио једно од најбитнијих животних питања.

Привремени орган Општине Косовска Митровица је доста тога урадио у претходном периоду што се тиче инфраструктурних пројеката, у плану је и изградња дечјег обданишта, такође у улици Ослобођења. За изградњу ове зграде и обданишта утрошена су средства из буџета Општине, а извођач радова је Рад „028“.

IMG_2550 IMG_2566 IMG_2567 IMG_2570 IMG_2574

Служба за односе са јавношћу

 

Comments are closed.