Новости

Спрић: Имамо план о упошљавању 70 људи свих профила

Спрић: Имамо план о упошљавању 70 људи свих профила

У згради Општине Косовска Митровица данас су додељени уговори о ангажовању 11 лица са посебним потребама као и 11 особа који су ангажовани у оквиру јавних радова, а  који ће радити при Општинској управи и Народној техници. Привремени орган Општине Косовска Митровица сваке године упосли одређени број особа са инвалидитетом и захваљујући томе се знатно унапредио  животни стандард ових особа.

Председник Привременог органа Општине Косовска Митровица Александар Спирић поздравио је све присутне, а потом уручио уговоре.

„Драго ми је што имамо ту могућност да поделимо уговоре за 22 младих људи где ће им бити омогућено радно ангажовање у наредна четири месеца и пружити им се прилика да се покажу на најбољи могући начин. Једанаесторо је ангажовано у Народној техници, а исто толико и кроз јавне радове при Општинској управи. И наш циљ јесте да кроз локални акциони план наставимо са упошљавањем људи и зато идемо ка томе јер преко Националне службе у будуће време имамо план да упослимо 70 људи свих профила, од средњег образовања до високог, као и са особа са инвалидитетом. На нашу радост Народна техника је препознала овај пројекат и већ четврту годину заредом близу 50 особа са инвалидитетом је укључено кроз ове активности и то је прави показатељ да Општина Косовска Митровица брине о сваком појединцу. Настојимо да водимо озбиљну и одговорну политику, а оно што је најбитније јесте да радом и упорношћу морамо да останемо чврсти и доследни за нашу државу Србију. „

Секретар Народне технике Нада Вучић истакла је да је Општина имала увек слуха за све њихове потребе и да ће Народна техника пратити смернице и планове које Општина даје:

„Народна техника је такорећи део Општине, ми се барем тако осећамо и једноставно тако се и третирамо у Косовској Митровици. Већ пету годину заредом организујемо јавне радове у сарадњи, пре свега са Општином, са господином Александром Спирићем и са Националном службом за запошљавање. Мислим да смо дали један значајан допринос укључивањем особа са инвалидитетом у друштвени живот, подизањем њихових капацитета када се тиче њихових знања и вештина и наравно сматрамо да је то део наше обавезе, јер се бавимо едукацијом и техничком културом. Мислимо да смо дали један допринос у побољшању и социо-економском и друштвеном животу.„

Служба за односе са јавношћу

Comments are closed.

Copyright & design reserved to: PATRO© 2015