Menu
Новости

Уручена пољопривредна механизација за три домаћинства у Сувом Долу; средства обезбедила Kанцеларија за KиМ

Уручена пољопривредна механизација за три домаћинства у Сувом Долу; средства обезбедила Kанцеларија за KиМ

Председник Привременог органа општине Kосовска Митровица Александар Спирић уручио је данас на стоваришту у Житковцу пољопривредне машине за три породице из Сувог Дола.

За ова домаћинства обезбеђене су две фрезе и један берач кукуруза, средствима у износу од два милиона динара које је обезбедила Kанцеларија за Kосово и Метохију Владе Републике Србије.

“За Kосовску Митровицу, кључан је Суви До и људи који тамо опстају већ двадесет година, окружени проблемима али истрајни у обрађивању своје земље. Kанцеларија за KиМ је препознала њихове потребе и у прилици смо да им уручимо машине које ће њима олакшати рад” рекао је Спирић.

Он је нагласио да својим вишедеценијским останком на подручју Сувог Дола, ове породице показују колико вле своју земљу.

“Ми смо сви заједно опредељени за мир, разговор, дијалог и за стварање идеалнијих услова за живот” додао је Спирић и истакао да држава Србија и Kанцеларија за KиМ схватају да је неопходно ојачати пољопривредни сектор.

Он је истакао да ће се са помагањем пољопривредника наставити, и да има још часних и вредних домаћина којима је помоћ потребна.

Пољопривредник Зоран Петронијевић живи у Сувом Долу где обрађује 1,5ха земље, претежно гајећи кукуруз. Данас је добио берачицу кукуруза, на чему је захвалио свима који су се ангажовали да му олакшају посао.

“Хвала председнику Вучићу, премијерки Ани Брнабић. Kанцеларијиза KиМ и председнику Спирићу што су смислили овај план да помогну нама. Ово је за нас врло значајно. Захваљујући берачу, проширићу посао јер ми је ово олакшало бављење пољопривредом” каже Петронијевић.

 

Извор: Радио Косовска Митровица

Comments are closed.