Новости

Укупно тестирано 41, позитивних 5, у изолацији око 100

Председник Привременог органа и општинског штаба за ванредне ситуације Александар Спирић данас је саопштио да је званичан број заражених коронавирусом у Kосовској Митровици пет, како смо и раније објавили али је повећан број тестираних особа, углавном радника затвора у Kосовској Митровици. Од пет оболелих, три су радници затвора објаснио је Спирић.

Према речима управника затвора Бенасим Медић јуче су узоркована 32 лица затворске јединице од којих су два позитивна на коронавирус.

Што се тиче осталих радника у току јучерашњег и данашњег дана у Заводу за јавно здравље узорковано је 20 особа чији се резултати очекују.

Укупан број тестираних у Заводу за јавно здравље је до сада 43, а од јуче се сви узорци шаљу на Институт за ветерину у Kраљево, па се надамо да ће убудуће резултати бити много брже доступни.

Са инфективног одељења смо добили информацију да је стање свих пацијената који су оболели стабилно.

Истичем да се у самоизолацији налази тренутно око 100 особа и још једном апелујем на грађане да уколико осете било какве симптоме карактеристичне за обољење које изазива коронавирус да се јаве епидемиолозима” рекао је Спирић.

Извор: Радио Kосовска Митровица

Извор: Видео-Радио Контакт Плус

Comments are closed.

PATRONIKA | Web solutions & Digital marketing 2019 ©