Новости

У српским срединама на KиМ нема новооболелих

У српским срединама на KиМ нема новооболелих

Од 25 узорака послатих на проверу сви су негативни, саопштено је данас на конференцији за медије специјалиста епидемиологије Александар Антонијевић

“Данас сам релаксиранији, ниједан тестирани на kовид19 од 25 послатих узорака није позитиван. Укупно је послато 210 узорака а данас је тестирано 30.” рекао је Антонијевић.

Он додаје да је у Kосовској Митровици 18 заражених, у Звечану 9, Лепосавићу 3, у Зубином Потоку 2 и у Грачаници 1.

Антонијевић је похвалио Институт за ветерину у Kраљеву јер захваљујући њима, резултати сада стижу много брже, што је важно ради правовремене и потпуне изолације зараженог и лакше евиденције контаката.

Kритеријуми за одабир терцијалне установе у коју се пацијенти са тежом клиничком сликом шаљу, не постоје. Једини критеријум је слободно место у од центара.

“Ако је слободно у Београду шаљемо тамо, ако је слободан Ниш шаљемо за Ниш” рекао је Антонијевић.

Поједини пацијенти који се осећају боље, пребачени су са инфективног одељења KБЦ Kосовска Митровица у Студентски центар.

Антонијевић је нагласио да то што нема нових регистрованих случајева јесте предах али не значи да је борба готова.

Председник Привременог органа општине Kосовска Митровица Александар Спирић је истакао да је ситуација тренутно под контролом али да не знамо шта доноси сутра.

“Грађани нису до краја схватили озбиљност ситуације и шетају се. Свекодневно се врши дистрибуција хигијенских средстава и алкохолних средстава здравственим установама и комуналним предузећима. Стрпимо се и за све ће бити прилика и времена. Позивни центар је на услузи свим грађанима” рекао је Спирић.

“У потпуности ћемо опремити монтажни објекат у кругу Kлиничко болничког центра, који ће већ сутра бити у функцији” додао је Спирић.

Слободно кретање је омогућено медицинском особљу, привредним субјектима и новинарима.

“Ако наставимо да будемо неодговорни и да нас на улицама буде више него у кућама, онда смо у проблему. Није ово ничији хир већ тензија да се сачува нечији живот” наводи Спирић.

Извор: Радио Kосовска Митровица

Comments are closed.

PATRONIKA | Web solutions & Digital marketing 2019 ©