Новости

У Косовској Митровици почео први Новогодишњи вашар

У Косовској  Митровици почео први Новогодишњи вашар

У Косовској Митровици данас је свечано отворен први Новогодишњи вашар који ће трајати два дана, а који има за циљ промоцију приватних предузетника из митровачког региона.

На вашару своје производе – углавном храну и пиће изложило је 40 предузетника из митровачког региона а има их и из Велике Хоче и Чаглавице.

Вашар који се одржава у шеталишној зони, у улици Краља Петра I, организују Општина Северна Митровица и Регионална агенција за развој – север, уз подршку Канцеларије ЕУ на Косову.

Вашар је свечано отворио градоначелник Општине Северна Митровица Горан Ракић.

„По први пут, Општина Северна Митровица у сарадњи са Регионалном агенцијом за развој – север и уз подршку Канцеларије ЕУ организује један овакав догађај који је окупио многе приватне предузетнике са севера као и наше госте из осталих општина са подручја Косова и Метохије. Ова манифестација само показује колико приватно предузетништво јача и колико људи самоиницијативно раде на економском оснаживању у својим општинама” рекао је Ракић.

Председник Привременог органа Општине Косовска Митровица Александар Спирић поздравио је окупљене грађане и излагаче рекавши да Косовска Митровица има шта да понуди и покаже када је приватна радиност у питању и да је у том смислу веома конкурентна.

Он је нагласио важност бриге о нараштајима који стасавају.

“Данашњи дан показује да мислимо на најмлађе обзиром да је највећи број штандова намењен њима. Ту су људи који у овим тешким временима стварају и којима је потребна свакодневна подршка” рекао је Спирић и најавио да ће већ 13. јануара бити одржана манифестација “Улица отвореног срца” која такође ствара простор за привате предузетнике.

Спирић је такође пожелео грађанима све најбоље у предстојећим празничним данима и у Новој години.

„ Овакви догађаји промовишу приватне предузетнике и њихове производе. Драго ми је да има велики број предузетника – чак 40 њих присутно је овде. Неке од њих је ЕУ у прошлости помагала и драго ми је да напредују“, рекао је Пезељ и пожелео приватним предузетницима пуно успеха у даљем пословању и у 2018. години.

Током трајања вашара, грађани ће бити у прилици да уживају и у музичком програму а обезбеђени су и дечји аниматори.

 

Радио Косовска Митровица

Comments are closed.

Copyright & design reserved to: PATRO© 2015