Новости

У Косовској Митровици одржана свечана академија „Младост Светом Димитрију“

У Косовској Митровици одржана свечана академија „Младост Светом Димитрију“

Свечаном академијом „Младост Светом Димитрију“, вечерас је почело обележавање празника Светог Великомученика Димитрија градске славе Косовске Митровице.
У програму који је изведен у Митровачком двору, учествовали су хор Бртанислав Нушић, предшколци из ПУ „Даница Јарамаз“, ученици основних и средњиих школа и студенти ПУ.
Поред учесника програма, срећну славу грађанима пожелео је и председник Привременог органа Општине Косовска Митровица Александар Спирић.
„Окупили смо се поводом Митровдана, да покажемао нашу упорност и истрајност да смо ту, да постојимо и да ћемо са нашим храмом, нашом црквом и и епархијом бити на правом путу – путу опстанка, путу који је Христов“ рекао је Спирић.
Академији је присуствовао и председник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Владе Републике Српске Милорад Арлов као и делегација из општине Мали Зворник.
Сутра, на Митровдан Свету архијерејску литургију служиће Владика Теодосије са почетком у 8х. У 10 и 30, од цркве ће кроз град кренути литије, које ће се завршити на тргу Шумадија, где ће око поднева бити обављено резање славског колача.
На крају, за најмлађе грађане, биће изломљена славска погача у коју је умешен и златник са ликом заштитника Косовске Митровице, што је традиционално дар Републике Српске Косо вској Митровици.
Из Канцеларије за КиМ је најављено да ће овој светковини присуствовати директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

              

Извор: Радио Косовска Митровица

Comments are closed.

Copyright & design reserved to: PATRO© 2015