Новости

У Косовској Митровици обележено 19 година од НАТО агресије

У Косовској Митровици обележено 19 година од НАТО агресије

У Косовској Митровици  данас је одавањем поште страдалима 1999. године обележено 19 година од почетка НАТО агресије  полагањем цвећа на “Споменик истине” и одавањем поште страдалима у НАТО бомбардовању.

Том приликом председник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић подвукао је да српски народ на КиМ и готово две деценије од НАТО агресије остаје истрајан у томе да опстане на овим просторима.

“И после 19 година од НАТО агресије ми понављамо да смо истрајни, чврсти и јачи него икада, да остајемо и градимо своје домове са својим породицама на простору КиМ и тражимо сва права загаранована и обавезујућом Резолуцијом 12 44 СБ УН, као и све оно сто је након тога договорено. Остајемо да трајемо и да будемо своји на своме. Слава свим страдалима у НАТО агресији” – рекао је Спирић.

 

Грађанима се на обележавању годишњице НАТО бомбардовања обратио и посланик Српске листе у косовској Скупштини Игор Симић, рекавши да се данас сећамо ‘свих наших погинулих суграђана и свих невиних жртава од Хоргоша до Драгаша, који су се борили за своје парче земље и слободе’, уз поруку да ће нам се злочин поновити уколико га заборавимо.

“Сећамо се и Милице Ракић, јунака са Кошара, сећамо се и Алексинца и Београда, Слатинеи Грделице, али сећамо се и желетаца у Старом Грацком, деце у Гораждевцу и страдалих у аутобусу Ниш експреса и свих осталих. Ако заборавимо злочин, он ће нам се поновити. Када смо заборавили јаме ’41.поновило се ’91. Зато смо сви данас заједно овде да се сећамо невино страдалих и да кажемо слава и хвала свима који положише своје животе у темељ српске државе” – реко је Симић.

 

 

Присутнима се обратио и председник СУБНОР-а Слободан Богићевић истакавши значај и последице НАТО бомбардовања.

Извор: Контакт плус радио

Comments are closed.

Copyright & design reserved to: PATRO© 2015