Новости

Топле учионице за све наше ђаке и студенте

Топле учионице за све наше ђаке и студенте

Председник Привременог органа општине Косовска Митровица – Александар Спирић данас је посетио Градску топлану у  Косовској Митровици.

“Стање у Градској топлани је задовољавајуће, обзиром да смо због уведених такси онемогућени да увозимо мазут у већим количинама. Најбитније од свега је да ниједна учионица не остане хладна, да се  ниједан ђак или студент не смрзава. За сада имамо довољно мазута али не знамо колико ће још та количина трајати. “-рекао је председник Спирић.

Увидом у сам рад Топлане председник се уверио у ажурност  њених радника. Ова Топлана редовно дистрибуира грејање за све основне и средње школе у Косовској Митровици као и за Студентски центар.

” У години која је за нама почели смо адаптацију постојећих погона,  а све у сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију, а та 2020.годину смо издвојили средства , у износу од 4.630.000 динара за реконструкцију и адаптацију топловода при Техничкој школи, у којој се налазе и све средње школе Косовске Митровице. Како не би учионице биле хладне и за рад неприступачне, локална самоуправа се свакодневно труди да олакша и унапреди рад свега што ће донети бољитак нашим суграђанима.”

Управник Градске топлане- Раде Николић, захвалио се председнику Спирићу на посети и подршци, као и помоћи у сваком погледу. Такође је истакао да је неопходна реконструкција постојећих постројења, и да се нада да ће се читав град, изградњом секундарне мреже, прикључити на примарну која се налази у Топлани.

Служба за односе са јавношћу

Comments are closed.

PATRONIKA | Web solutions & Digital marketing 2019 ©