Новости

Свечана додела награда најуспешнијим спортистима у 2019. години

Свечана додела награда најуспешнијим спортистима у 2019. години

У Митровачком двору, на свечаној додели награда, проглашени су и најбољи спортиста и спортисткиња, као и најбољи мушки и женски клуб.

Награду за промоцију спорта у Kосовској Митровици добио је Синиша Стојановић из спортске редакције ТВ Мост док је награду за допринос у организацији спортских такмичења добила Спортска хала у Kосовској Митровици.

Награда за рекреативни спорт отишла је у руке Зорана Вукадиновића а награду за спортске успехе и развој спорта у руке Милуна Миленковића. Награду за животно дело добио је Србољуб Антић, дугогодишњи тренер ФK “Трепча”.

Професор физичког васпитања у Kосовској Митровици који је сада у пензији а специјалност му је била гимнастика којом се бавио од 1948. до 1962. године Алојз Славко Чебашек, добио је награду за животно дело.

За најбољу младу спортисткињу проглашена је Магдалена Луковић из кик бокс клуба “Kосовска Митровица” а за најбољег младог спортисту проглашен је Ђорђе Стевановић из Атлетског клуба “Трепча”.

За најбољи женски клуб проглашен је Одбојкашки клуб “Kосовска Митровица” док је за мушки најбољи клуб проглашен Фудбалски клуб “Трепча”.

Наталија Савић Чупка, која је на Европском и Балканском првенству у Сарајеву освојила прво место, проглашена је за најбољу спортисткињу.

“Ово признање од мога града ми јако значи зато што је то од мојих суграђана и наравно града у ком сам се родила. Нисам очекивала да ћу баш ја добити ову награду али сам поносна, на себе и на свој град. Желим да се захвалим свима који стоје иза мене, првенствено мом клубу, породици, пријатељима који ми пружају несебичну подршку и који су увек ту за мене” рекла је Савићева.

Александар Вукосављевић, освајач бронзане медаље на светском Граплин такмичењу у АДЦ категорији до 84 килограма, на којем су побеђени борци из Бразила, Шпаније, Србије и други, представник Србије на тренинг кампу “Kох Самун” у Бангкоку, проглашен је за најбољег спортиску у 2019. години.

“Захвалио бих се свима који су ме подржали јер без њих ово не би било могуће. Они су свакодневна мотивација која је веома битна за моју каријеру. Награда је велики подстрек и трофеј али надам се да ће у овој години бити много боље и да ћемо доћи са већим трофејима. Овим путем бих позвао све наше суграђане да дођу да тренирају јер као што каже наша стара пословица: У здравом телу – здрав дух” рекао је Вукосављевић”

Директор Установе за спорт, омладину и специјализоване услуге Петар Трајковић каже да су изазови у протеклој години били напорни и да су митровачки спортисти у њима показали своју храброст и амбицију.

“Изазови у 2019. години су били тешки и напорни. У 2020. Години, за 34 клуба, 16 спортских грана, су друго полувреме наше утакмице које трају и у којима ћемо ми победити. Наши спортисти су учесници регионалних, балканских, светских и европских такмичења са којих су донели прегршт признања и медаља, на које смо сви изузетно поносни. Харброст је њихова врлина и привилегија а рад амбиција и резултати. Зато смо овде данас да поделимо љубав нашег града са вама јер сте ви наш град, с љубављу, преносили другим градовима и државама” поручио је Трајковић.

Председник Привременог органа општине Kосовска Митровица Александар Спирић се захвалио спортистима на успешној години и том приликом им захвалио на промовисању правих вредности и здравог стила живота.

“Kада говоримо о вама, који сте понос Kосовске Митровице, велику захвалност дугујемо вама. Без тима, ништа не можемо урадити сами. Заједничким снагама морамо да наставимо, а то нам је и заједнички циљ, да Kосовску Митровицу унапредимо, побољшамо, да она буде много боља него што је била, а то зависи од свих нас. Хвала вам што кроз спорт и рекреацију промовишете праве вредности а пре свега здрав стил живота, које је очување наше омладине, деце и будућности” рекао је Спирић.

Директор Установе за спорт, омладину и специјализоване услуге је председнику Спирићу уручио награду за развој спорта у Kосовској Митровици.

Привремени орган општине Kосовска Митровица је у 2019. години издвојио значајна средства за чланице Установе за спорт, омладину и специјализоване услуге, где се суфинансирало 23 клуба.

Извор: Радио Kосовска Митровица

Comments are closed.

PATRONIKA | Web solutions & Digital marketing 2019 ©