Новости

Стипендије за 10 најбољих студената

Стипендије за 10 најбољих студената

Председник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић уручио је данас уговоре о стипендирању за студенте из ове општине. У питању су студенти који су испунили услове конкурса, са просеком оцена изнад 8,5. Стипендије у износу од 8 хиљада динара месечно исплаћиваће се за период од 10 месеци током ове школске 2018. године за 10 студената из Косовске Митровице. Том приликом Спирић је истакао да локална самоуправа чини све да се положај младих побољша у сваком погледу.

“Унапређење образовања и стручности је мој приоритет. Од ступања на дужност председника Привременог органа, настојао сам да омогућим младим људима, колико је то у мојој моћи да се стручно усавршавају и да стичу социјалне вештине које су неопходне за њихово даље професионално ангажовање. Сама чињеница да континуирано подстичемо  студенте са подручја наше општине, стипендирајући их, указује да смо решени да улажемо у младост и стручност која ће се, надам се,исплатити у будућности. Нашој општини су потребни млади људи, који су спремни да преузму одговорност у професионалном смислу. Само на овај начин добићемо нове идеје, нове пројекте, нову и модерну Косовску Митровицу”-истакао је Спирић.

 

У разговору са студентима који завршавају различите факултете како на Приштинском тако и на Београдском Универзитету, Александар Спирић је потврдио да су одређене професије дефицитне попут дипломираних правника, архитеката пожелевши им да се по завршетку студија врате у свој град и тиме пренесу своје стечене знање.

Начелница Одељења за друштвене делатности Светлана Пиндовић честитала је овогодишњим добитницима стипендија уз жељу да следеће године тај број буде већи а просек јачи.

“Општина Косовска Митровица већ пету годину заредом издваја одређена средства за стипендирање најбољих студената  са подручја општине Косовска Митровица, ове године њих  десет је испунило услове на конкурсу надам се да их наредне године бити више”.

 

 

    

Служба за односе са јавношћу

Comments are closed.

Copyright & design reserved to: PATRO© 2015