Menu
Новости

Спирић: Оно што треба да нас охрабри и мотивише за наш опстанак је подршка Србије

Спирић: Оно што треба да нас охрабри и мотивише за наш опстанак је подршка Србије

Осим средњој Медицинској школи и ректорату Универзитета у Приштини са седиштем у Kосовској Митровици, председник Привременог органа општине Kосовска Митровица Александар Спирић данас је у Митровачком двору доделио помоћ Основним школама у циљу унапређења образовно технолошког система и у основном образовању.

Донацију у виду рачунара добиле су ОШ”Свети Сава”, ОШ”Бранко Радичевић” и Основне школе из јужног дела, које функционишу у северном делу града.

“Један од најважнијих стубова опстанка на Kосову и Метохији је образовање, а оно у шта је неопходно уложити је образовни систем.

Основне школе одржавају завидан ниво и у кадровском смислу али и у успесима које су постигле у последње време. Од њих очекујемо успехе и у наредном периоду. Kанцеларија за Kосово и Метохију, сектор за образовање и људи који тамо раде обезбедили су да свака учионица буде опремљена потребним средствима за рад и да услови за обављање наставе у школама буду на одређеном нивоу.”, рекао је председник Привременог органа Општине Kосовска Митровица Александар Спирић.

“Ова подршка у техничком смислу ће, надамо се у многоме помоћи, да у ово време када нам је савремена технологија потребна за одржавање контаката са децом и за рад на даљину, што лакше све превазиђемо и заједнички добијемо борбу са овом пошасти. Оно што треба да нас охрабри и мотивише за наш опстанак је подршка Србије, свих државних органа и самог председника Вучића али и стварање највећег потенцијала којим се поносимо а то су деца”. Морамо улагати у њихово образовање и не смемо бити разједињени на ниједном пољу а посебно када улажемо у бољи живот и будућност и истрајни смо на путу да одржавамо чврсте везе са нашом државом Србијом”, додао је Спирић.

“Ово што сте данас видели је само ситница у односу на оно шта наша држава Србија, Kанцеларија за KИМ и Привремени орган Општине Kосовска Митровица улажу у образовање. Циљ свих нас, свих школа на Kосову и Метохији је да напредују у свом раду , да буду у корак са временом и свакако да је ово једна велика ствар која ће нам помоћи у овим тешким временима пандемије, али и у времену када наша држава улаже у напредак у образовање у сваком смислу а ми се трудимо да реализујемо све наставне планове и програме. Овај вид помоћи значи много свим школама и свим ученицима како би постигли једно завидно образовање на овим просторима”, рекао је захваљујући се на поклону у име ове и свих школа директор ОШ”Бранко Радичевић” Иван Запорожац.

Извор : Радио Kосовска Митровица

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.