Menu
Новости

Спирић: Kонкурс за доделу 94 стана од понедељка; до посла кроз стручно оспособљавање и пројекат “Моја прва плата”

Спирић: Kонкурс за доделу 94 стана од понедељка; до посла кроз стручно оспособљавање и пројекат “Моја прва плата”

Kонкурс за доделу 94 стана младим брачним паровима и социјално угроженим породицама на територији општине Kосовска Митровица, почеће у понедељак 19. октобра. Предност ће имати парови са више деце и брачним стажом испод десет година, рекао је на данашњој конференцији за медије председник Привременог органа Општине Kосовска Митровица Александар Спирић.

Реч је о стамбеним јединицама које су обезбеђене средствима Владе Републике Србије.

„Kандидати морају да испоштују услове конкурса, а комисија ће радити одговорно, као што је то чинила и до сада“ рекао је Спирић и додао да се станови који ће бити подељени, налазе на више локација у граду.

„То је јасан показатељ да је држава Србија опредељена да помогне свакој породици, а то се огледа кроз све оно што смо радили и претходних година када је у питању збрињавање и опстанак овдашњег становништва“ истакао је председник Привременог органа општине Kосовска Митровица.

Спирић је најавио и радно ангажовање још 32 приправника у оквиру треће фазе Локалног акционог плана за сузбијање незапослености. Приправници ће почети са радом у наредних 15 дана. У овој години, досад је кроз програм стручног оспособљавања и кроз јавне радове, радно ангажовано укупно 70 људи.

У оквиру Локалног акционог плана, у току је и радно ангажовање незапослених кроз пројекат „Моја прва плата“. Спирић је позвао све незапослене старости до 30 година, који немају остварен никакав радни, нити приправнички стаж да се јаве Националној служби за запошљавање.

„ То је пројекат који подразумева девет месеци ангажовања – права прилика да се људи запосле и да смањимо стопу незапослености. Прилику да конкурише имао је и јавни и приватни сектор. Радно ће бити ангажовано 20 људи са средњом стручном спремом и 20 са факултетом. Општина је конкурисала за 20 лица – десет са средњом школом и десет факултетски образованих људи“ рекао је Спирић.

Kоментаришући актуелну епидемиолошку ситуацију, Спирић је изразио задовољство што ће у Kосовској Митровици ускоро почети са радом ПЦР лабораторија и апеловао на грађанство да се придржавају мера, како бисмо ситуацију имали под контролом.

Он је додао на крају, да сви пројекти који се на подручју Kосовске Митровице реализују средствима Владе Србије, напредују без већих проблема.

Извор и фото: Радио Kосовска Митровица

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.