Menu
Новости

Спирић: Данашњи дан треба да учврсти наше јединство, преко потребно српском народу где год се он налази

Спирић: Данашњи дан треба да учврсти наше јединство, преко потребно српском народу где год се он налази

У Србији и Републици Српској, данас се по први пут обележава Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

Тим поводом и у Kосовској Митровици, заставе Републике Србије постављене су у целом граду, док је највећа истакнута на једној од зграда у центру, у близини споменика кнезу Лазару.

Данашњи дан је посебан за грађане Северне Митровице, рекао је у изјави за програм Радио Kосовске Митровице председник Привременог органа Општине Kосовска Митровица Александар Спирић.

„ Истакнута је државна застава на свим видним местима. Данашњи дан треба да учврсти наше јединство које је преко потребно српском народу где год се он налази. Срби на Kосову и Метохији најбоље препознају шта је оно што највише треба, а то је слобода. Слобода је скупа реч за којом трагамо и која увек на свим местима треба да буде заступљена. Политика коју води наш председник Александар Вучић показатељ је да кад имамо слободно и мирно подручје, можемо очекивати и економски проссперитет који је предуслов свих услова“ истакао је Спирић.

Он додаје да имајући у виду околности у којима се налазимо овај дан ће бити обележем скромно, али свечано. „Све оно како је први пут у читавој земљи, тако биће и у Kосовској Митровици“ рекао је.

Грађанима Kосовске Митровице поручује да буду истрајни, мудри и солидарни. „Јединство је преко потребно у сваком моменту, а сви заједно можемо да стварамо бољу прилику за економски развој имајући у виду све оно што се претходних недеља дешавало на глобалном нивоу“ истакао је председник Привременог органа Општине Kосовска Митровица.

Иначе, овај празник ће почев од ове, бити обележаван сваке године у Републици Српској и Србији у знак сећања на дан када је у Првом светском рату 1918. године пробијен Солунски фронт. Празник ће се обележавати на централном, али и на локалним нивоима.

Извор, фото: Радио Kосовска Митровица

Comments are closed.