Новости

Спирић-Верујте држави Србији и будите уз њу , јер другу немамо

Спирић-Верујте држави Србији и будите уз њу , јер другу немамо

Председник Привременог органа општине Косовска Митровица Г-дин александар Спирић данас је посетио Музичку школу за основно и средње образовање “Миодраг Васиљевић”. Разлог посете била је куповина три електрична пијанина и две мање хармонике од стране Привременог органа. Председник Спирић је истакао да нема веће среће него видети на лицима малишана осмехе задовољства што имају нову опрему . Овом приликом је истакао : ” Јако сам поносан што могу да видим колико је ово , мало за нас , усрећило и ученике и наставни кадар ове школе. Привремени орган је издвојио пола милиона динара за куповину ових инструмената, али наравно овде не стајемо. Наш циљ је да свакој школи на простору општине Косовска Митровица омогућимо што боље услове за рад, а резултати тог рада се огледају кроз успехе које деца нижу на такмичењима , представљајући нас увек и свуда на најбољи могући начин. Осим ових инструмената , за Музичку школу смо издвојили и три интерактивне табле од укупно 18 које ћемо поделити свим основним и средњим школама. Осим тога, обезбедили смо и додатних 250 тона мазута за грејну сезону као и 720 тона дрва за Медицинску школу са домом ученика. Имамо безрезервну подршку и од Владе Републике Србије и од Канцеларије за Косово и Метохију. Заправо основни и примарни циљ је наше заједништво и јединство, и поверење у Републику Србију , јер ми другу државу немамо.”

Председнику Привременог органа се захвалио и директор Музичке школе Давид Парлић који је истакао колику подршку и помоћ имају од Привременог органа када год је то потребно. Још је и нагласио да се у последњих десетак година број ученика ове школе устостручио а да се број наставног кадра удвостручио.ђ

Професор и диригент Црквеног хора “Бранислав Нушић” , маестро Петар Ракић је председнику Спирићу поклонио “Монографију Црквеног хора “Бранислав Нушић”.

Служба за односе са јавношћу

Comments are closed.

PATRONIKA | Web solutions & Digital marketing 2019 ©