Новости

Спирић: У току дезинфекција улаза и ходника зграда

Спирић: У току дезинфекција улаза и ходника зграда

Председник Привременог органа општине Kосовска Митровица Александар Спирић је заједно са епидемиологом Александром Антонијевићем и инфектологом Даницом Радомировић одржао конференцију за медије а поводом спречавања ширења корона вируса.

“Могу да истакнем да грађани Kосовске Митровице могу да буду спокојни када је у питању пандемија корона вируса. Ако овај континуитет наставимо и придржавамо се мера изолације, успећемо да пребродимо овај проблем. Апел и препорука свих надлежних је да без преке потребе не излазите напоље” рекао је Спирић.

Он наводи да “нема места паници јер је Kризни штаб на услузи грађанима 24 сата” а ту су и волонтери којих је укупно 192 а чији број расте из дана у дан.

Спирић додаје да је у току дезинфекција и дератизација улаза и ходника зграда у граду.

“Kосовска Митровица има 147 улаза тако да свако од станара мора да узме учешће а од општине ће добити оно најважније а то је пумпа која је предвиђена за поменуте радње и наравно течност, која ће бити достављена сваког дана испред улаза зграде” каже Спирић.

Спирић је рекао да би сви грађани требало да узму учешће у овој акцији јер ће, како је он рекао, само тако успети у долазећим изазовима.

Епидемиолог Александар Антонијевић је казао да је на Институт “Торлак” из Kосовске Митровице послато укупно 11 узорака са сумњом на ковид-19, од којих су 8 негативна.

“Послата су 11 узорака са сумњом од којих су 8 негативна а за остала 3 чекамо резултате сутра” рекао је Антонијевић.

Говорећи о епидемиолошкој ситуацији Антонијевић истиче да је она добра и да је ситуација под контролом.

“Сарадња са Kризним штабом је добра, немамо случајева, сви се боримо. Трудићемо се да тако и остане јер сви радимо пуном паром и свуда смо присутни и процењујемо ситуацију. Можда је некима изолација досадна али то је главна борба и останите у кући и поштујте изолацију” каже Антонијевић.

Инфектолог Даница Радомировић наводи да KБЦ Kосовска Митровица, у овом тренутку, има одговарајућих услова за пријем пацијената са лакшом клиничком сликом.

“Пре свега, и процедуром је наложено да се лакши клинички облици налазе на инфективним одељењима, док се пацијенти са тежом клиничком сликом шаљу даље. Ми на инфективном одељењу имамо 8 двокреветних соба са одговарајућим санитарним чвором и са свим прописаним условима који су неопходни за такве пацијенте. Ми то у овом тренутку поседујемо и способни смо за рад са таквим особама” наводи Радомировић.

Онда додаје да и личне заштитне опреме има у довољним количинама а да на инфективном одељењу нема ниједног пацијента са сумњом на корона вирус.

Извор: Радио Kосовска Митровица

Comments are closed.

PATRONIKA | Web solutions & Digital marketing 2019 ©