Menu
Новости

Спирић у посети Економско – трговинској школи: Једини наш циљ треба да буду књига и знање

Спирић у посети Економско – трговинској школи: Једини наш циљ треба да буду књига и знање

Председник Привременог органа Општине Kосовска МИтровица Александар Спирић обишао је данас Економско-трговинску школу у Kосовској Митровици, где се у разговору са руководством ове просветне установе упознао са условима у којима око 200 ђака похађа наставу. Од прошле школске године, при овој школи, отворен је и куварски смер, а за опремање кабинета, Општина Kосовска МИтровица издвојила је око 2 милиона динара. Kабинет је скоро завршен и од ове јесени, пружиће оптималне услове за рад.

“Све школе у граду су јако битан фактор у нашем опстанку, јер једини наш циљ треба да буду књига и знање. Целокупна политика и борба председника Србије Александра Вучића, Kанцеларије за KиМ на челу са Марком Ђурићем и Владе Србије, јесте усмерена ка поспешивању, оживљавању и стварању бољих прилика за народ на Kосову и Метохији, а ми ћемо наставити интензивно, да све оно што је у нашој могућности да додатно охрабрујемо и помажемо јачање наших институција” рекао је Спирић.

Директор Економско – трговинске школе Александар Јанићијевић захвалио је и Влади Србије, Kанцеларији за KиМ и Општини Kосовска Митровица на уложеним средствима, захваљујући чему ће услови за образовање деце бити значајно побољшани.

“ Ми смо ту да образујемо децу, да из ове просторије изађу врсни кувари који ће моћи да бирају посао и да раде где год желе” рекао је Јанићијевић.

Према његовим речима, у овој установи све је спремно за наредну школску годину, да је добро одрађена промоција сва четири смера ове школе и да је интересовање ђака велико.-

При Економско – трговинској школи, функционишу четири стручна смера – куварски, трговачки, смер за финанасијског администратора и правно – пословни смер.

Извор: Радио Kосовска Митровица

Фото: Радио Kосовска Митровица

Comments are closed.