Новости

Спирић-Сви смо ми једнаки

Спирић-Сви смо ми једнаки

У Дому културе  “Трепча” у организацији Удружења родитеља ” Подржи ме”  данас је одржана Хуманитарна академија II . Удружење родитеља ” Подржи ме” постоји од 2006. године, ради са децом са посебним потребама, помаже им својом љубављу и пажњом да лакше преброде проблеме са којима се суочавају још од рођења, и они сами и њихови родитељи.

На самом почетку је приказан десетоминутни филм који је на најлеши могући начин осликао рад овог Удружења. На самом почетку се обратила председница тог  Удружења Ивана Ракић и захвалила свима  који безрезервно помажу   да ова деца буду и вољена и пажена и да забораве на своју болест.

Председник Привременог органа Општине Косовска Митровица – Александар Спирић се обратио присутнима, такође, гледајући и обраћајући се корисницима тог Удружења који су све време били на сцени. Најпре је њих поздравио, а затим је своје излагање наставио речима: ” Пре свега желим да кажем да смо ми дужни да помогнемо свима којима је та помоћ неопходна, нарочито овој деци, која имају право на живот исто као и ми сви, која имају исте потребе и жеље као и ми, али до њихових остварења долазе тежим  путем.”

Председник је истакао да је пре него је почео да се бави овим послом ,бавио  хуманитарним радом, а који је наставио и сада,јер је најважније , заправо , бити хуман и помоћи иако се унапред зна да та помоћ неће бити узвраћена. Затим је наставио :” Мој покојни отац је био председник Удружења оболелих од мултиплекс склерозе дуги низ година, али је ,на жалост , након његове смрти то Удружење престало са радом. Дугујем му, у знак љубави и сећања на њега да наставим да помажем свима којима је  помоћ неопходна. Ова деца нису болесна, она су само другачија, имају посебне потребе и ограничене способности, а на нама је колико ћемо има помоћи у превазилажењу истих.”

Спирић је навео да је у последњој додели станова додељено три стана за породице које имају посебне потребе и на тај, начин је, сачувао успомену на рад и дело свог покојног оца. Такође је истакао да је Општина Косовска Митровица једина на северу Косова која имају најмању стопу незапослености лица са инвалидитетом, али и да ће се тај минимални број до краја ове године сасвим изгубити.

Председник помаже већ годинама овом Удружењу “Подржи ме” и овом приликом је   Привремени орган донирао 100.000 динара ,као један вид помоћи.

Пуног и чистог срца на крају свог излагања је рекао ” Сви смо ми једнаки под капом небеском, сви имамо право на живот, зато се никада немојте оглушити ако Вам неко затражи помоћ, већ помозите и учините добро дело, а најлепши дар је осмех ове деце и њихова неисцрпна жеља и воља за животом.”

Председнику Привремног органа Општине Косовска Митровица  Александру Спирићу председник Одбора Републике Српске за помоћ Србима на Косову и Метохији -Милорад Арлов уручио је енциклопедију ” Историја Републике Српске” која се, како је нагласио,поклања само одабранима, а коју ,из политичких разлога није могао да уручи на Дан Општине Косовска Митровица. Милорад Арлов, велики хуманиста донирао је 35.000 евра овом Удружењу  и рекао да Република Српска никада неће оставити свој народ на Косову и Метохији, увек ће бити са њима и уз њих.

У културно-уметничком програму учествовала су сва деца овог Удружења, али и њихови другари Данило Спирић, Слађан Виријевић и многи други који су им дали несебичну подршку , измамили им осмех овог, за њих , посебног дана и тиме показали да смо сви једнаки.

Ова Академија је отворила срце и душе свих оних који су били присутни , измамила сузе али и показала да сви имамо исту жељу -да болесни оздраве !

Служба за односе са јавношћу

Comments are closed.

Copyright & design reserved to: PATRO© 2015