Menu
Новости

Спирић: Потписан уговор са Министарством рада о запошљавању геронто домаћица и персоналних асистената

Спирић: Потписан уговор са Министарством рада о запошљавању геронто домаћица и персоналних асистената

Председник Привременог органа Општине Kосовска Митровица Александар Спирић потписао је у са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања уговор о ангажовању персоналних асистената и геронто домаћица.

Вредност овог уговора је 5 милиона 432 хиљаде 575 динара. Предвиђено је да се ангажује скоро тридесет младих, незапослених лица који ће бити ангажовани у пружању помоћи деци са потешкоћама у развоју и старим и немоћним лицима.

Овај пројекат има двоструку улогу, а то је поред бриге о лицима којима је та помоћ неопходна, и смањење стопе незапослености кроз запошљавање младих људи, рекао је након потписивања уговора председник Привременог органа Александар Спирић.

Изразио је неизмерну захвалност председнику Републике Србије Александру Вучићу, Влади Србије и Kанцеларији за Kосово и Метохију на челу са директором Марком Ђурићем, што непрестаним улагањима стварају бољу будућност за све у Kосовској Митровици и целој покрајини, смањују незапосленост и мотивишу младе људе за останак у свом граду.

Извор: Радио Kосовска Митровица

Comments are closed.