Menu
Новости

Спирић обишао радове на породичним кућама Стојановића и Недељковића

Спирић обишао радове на породичним кућама Стојановића и Недељковића

Председник Привременог органа Општине Kосовска Митровица Александар Спирић обишао је данас радове на породичним кућама вишечланих породица Стојановић и Недељковић у Kосовској Митровици .

Спирић је ове продице обишао 29. јануара, заједно са помоћнициима директора Kанцеларије за Kосово и Метохију Душицом Николић и Бориславом Тајићем, када је договорено да се у оквиру пакета свеобухватне помоћи српском народу на Kосову и Метохији Владе Србије, изађе у сусрет овим породицама са више деце. Обема породицама је тада обећано да ће добити средства неопходна за реновирање и адаптацију породичних кућа.

Брачни пар Стојановић има четворо деце. не раде нигде и досад су живели у тешким условима у недовршеној кући. Пандемија и мере уведене ради сузбијања
коронавируса, успорили су реализацију свих пројеката започетих почетком године па и овог, али сада радови напредују добро.

” Пуно за нас значи ово је што је одрађено и хтео бих да се захвалим Kанцеларији за Kосово и Метохији и Привременом органу Општине Kосовска Митровица. да није било ове помоћи, ми сами не бисмо могли ово да одрадимо. Четворо деце, сви су на факултету, немам шта много да кажем, сем да нам ова помоћ значи пуно” рекао је Светислав Стојановић.

“Јако је важно да уједињени и сложни након пандемије, додатно ојачамо наш пут крајње нераскидиви са државом Србијом. Ово није једина продица у Kосовској Митровици којој ћемо помоћи. Наш циљ јесте да сваки грађанин у Kосовској Митровици, осети бољитак и да се створе бољи услови за живот” рекао је Спирић.

Спирић је додао да ових дана Општина са Националном службом за запошљавање ради на пијему приправника- десеторо факултетски образованих и десеторо са средњом стручном спремом.

Извор: Радио Косовска Митровица

Comments are closed.