Menu
Новости

Спирић обишао радове на кући породице Недељковић

Спирић обишао радове на кући породице Недељковић

Председник Привременог органа општине Kосовска Митровица Александар Спирић је заједно са својим сарадницима и кандидатом за народног посланика Миланом Савићем обишао завршне радове на реновирању куће Ратомира Недељковића у Kосовској Митровици.

“Настављамо да пуним интензитетом и енергијом решавамо проблеме овдашњег становништва али и са многобројним пројектима планираних за 2020. годину у оквиру свеобухватног пакета помоћи српском народу на простору Kосова и Метохије” рекао је Спирић.

Седмочлана породица Недељковић ће у наредним данима на својој кући добити додатни сјај и све оно што је у јануару обећано, додаје Спирић.

“Наш задатак је да водимо одговорну и социјалну политику и пружање и стварање нових и бољих услова за сваког појединца на простору нашег града. Наставићемо и убудуће да обилазимо вишечлане породице а приоритет биће свакако у решавању стамбених питања и адаптација стамбених јединица у којима живе али је свакако присутно и оснаживање породица кроз запошљавање брачних парова, који су без посла а имају троје и више деце. Држава је присутна и биће тако, кроз разне пројекте и реализацију многих ствари које су кључне за опстанак, а одлучност и потенцијал да Kосовска Митровица има будућност, јасан је показатељ да ова породица и наравно ова деца заслужују боље услове за живот” наводи Спирић.

Ратомир Недељковић се захвалио Влади Републике Србије као и званичницима Kанцеларије за Kосово и Метохију на пруженој помоћи.

“Ево дошло је време да се реализује пројекат који је договорен јануара месеца. Захваљујемо се Влади Републике Србије, која је преко Kанцеларије за Kосово и Метохију и Привременог органа општине Kосовска Митровица испунила обећања и обезбедила средства, са којим ћемо ми, наравно и са нашим улагањем реновирати кућу” рекао је Недељковић.

Марија Недељковић, најстарија од петоро малишана, каже да су дуго чекали на реновирање куће и нада се да ће реализација протећи као што је планирано.

Kанцеларија за Kосово и Метохију је за овај вид подршке издвојила средства у износу од 1.700.000 динара а радови на кући су започети у јануару обиласком помоћника директора Kанцеларије за Kосово и Метохију Борислава Тајића.

Извор: Радио Косовска Митровица

Фото: Служба за односе са јавношћу

Comments are closed.