Menu
Новости

Спирић- Наше мало неком живот значи

Спирић- Наше мало неком живот значи

Сваког 11. маја обележава се Национални дан добровољног давалаштва крви . Као и сваке године, овај дан је у Косовској Митровици организовао „Црвени крст“- Косовска Митровица у сарадњи са  Трансфузијом крви  КБЦ-а Косовска Митровица и локалном самоуправом. Велики број хуманиста је и овога пута посетио “ Митровачки двор“ у коме је спроведена ова акција, због општег стања изазваног пандемијом вируса „Корона“ и донирао крв.

Председник Привременог органа општине Косовска Митровица Г-дин Александар Спирић је такође учествовао у овој акцији и овом приликом изјавио : “ Поводом обележавања Националног дана добровољног давалаштва крви, грађани Косовске Митровице су још једном јасно показали колико је битно да будемо солидарни. Локална самоуправа је ту да подржи и оснажи рад “ Цевеног крста“ али и волонтера који су у време пандемије показали велику спремност и одговорност у помоћи старим и немоћним лицима.

Још увек трају последице пандемије али Здравствени центар је ту да на адекватан начин пружи помоћ свима којима је неопходна.

Ми, као грађани, а то показује и велики број оних који су данас дошли, смо свесни колико је ова течност драгоцена и колико једна капљица коју ми донирамо неком значи цео живот. Још једном желим да истакнем поштовање  свих грађана али и лично своје према здравственим радницима који су за све време трајања пандемије исказали максималну одговорност и  пожртвованост . “

Секретар „Црвеног крста“ – Саша Николић је нагласио да локална самоуправа препознаје  као веома значајну ову акцију, коју је осим техничке подршке , лично подржао и председник Привременог органа- Александар Спирић, који је данас и сам дао крв, захваливши се свима онима који су  учествовали у овој хуманитарној акцији.

Данас је прикупљено преко 60 јединица крви.

 

Служба за односе са јавношћу

Comments are closed.