Новости

Спирић – Наша деца наша најсветлија будућност

Спирић – Наша деца наша најсветлија будућност

  На плочи Техничке школе данас је одржана манифестација дечјег стваралаштва у оквиру Дечје недеље. Покровитељ овогодишње Дечје недеље био је Привремени орган Општине Косовска Митровица .  У реализацију су се укључиле све основне школе , ПУ“Даница Јарамаз“, Специјална школа „Косовски божур“ и  музичка школа „Миодраг Васиљевић“. Велики труд и рад уложила су одељења друштвених делатности и дечје заштите општине Косовска Митровица.

Данас су учествовали сви они који су у току ове године дали свој допринос било у спорту , било у науци, било у литерарним и ликовним радовима. Председник Привременог органа Општине Косовска Митровица данас је , свечано отворио ову манифестацију. Он се присутнима обратио речима: „ Срећан сам и поносан што сам део овог града и ове манифестације. Деца су наше једино богатство, амбасадори нежности и безбрижности, они су наша будућност и у њих не треба улагати и радити само ове недеље која им је посвећена већ и сваког могућег тренутка у животу. Желим да се захвалим свима онима који су учествовали у реализацији овогодишње Дечје недеље и надам се да ћемо се сваке следеће године окупљати и заједно радити у што већем броју.“

Ревијални део је започео нумером „ Мој град“ у извођењу хора О.Ш.“Свети Сава“,затим КУД „Косовски божур „ је извео кореографију „Игре из Криве реке“ а малишани ПУ“ Даница Јарамаз“ изрецитовали су „Дечја права“ а затим отпевали и песму „Деца су украс света“ након чега су пустили хелијумске балоне да одлете на којим асу била исписанадечја права и тако послали најлепшу поруку мира и љубави. Смењивали су се рецитатори : Елена Живковић, Андреа Савић,  Тарија Хоџа , Анђела Бабинцев…затим су своја умећа  извели и ученици Музичке школе „ Миодраг Васиљевић“ на гитари Страхиња Марковић а на хармоници Матеја Николић, победнице на „Цвркутима са Ибра „ Ленка Петровић, Филипа Мрђа и Мина Јакшић су се представиле својим победничким композицијама а плесна група Street dance и у јуниорском и сениорском саставу извели су своје плесне тачке. Ученици основних школа „ Свети Сава „ и    „ Бранко Радичевић „ су извели скечеве „ Посуђијада“ и  „Мали глумци“….  У оквиру ове манифестације изложени су ликовни и литерарни радови ,затим су изложене макете радова полазника Народне технике и ченика општетехничког образовања, а размена књига и играчака је показала колико смо сви једнаки и водимо рачуна једни о другима. На спортским теренима одигране су тренинг-утакмице ФК“ Трепча“, ФК „ Диф“ , ФК“ Рудар“и КК“Трепча“.  У име захвалности и сарадње стручни саветник за  школство и образовање Дубравка Дамјановић уручила је Установи за спорт, омладину и специјализоване услуге кошаркашку и фудбалску лопту, коју ће користити на спортским такмичењима. Испред ове установе поклон је примио Немања Булатовић.

Сви су заједно и радили и учествовали у свим програмима и секцијама, сви су били као једно и тако свету послали поруку колико смо јединствени и колико одавде нема назад.

 

Служба за односе са јавношћу

Comments are closed.

Copyright & design reserved to: PATRO© 2015