Новости

Спирић – Изолација је једини спас у овом моменту

Спирић – Изолација је једини спас у овом моменту

Солидарност, самоизолација, одговорност и самодиспциплина требало би да буду још видљивији у Kосовској Митровици, рекао је у интервјуу за Радио Kосовска Митровица председник Привременог органа Општине Kосовска Митровица Александар Спирић.

Истиче да је за сада ситуација задовољавајућа, али да је потребно да сви буду максимално друштвено одговорни и прдиржавају се свих упутстава за заштиту.

“Kризни штаб чини све и биће доступан 24 часа у интересу сваког појединца у граду Грађани треба да знају да смо са волонтерима који су ангажовани спремни да им помогнемо, јер су то млади људи спремни да искажу хуманост и пруже помоћ и подршку старим и немоћним лицима”.

Истакао је да су у сталној сарадњи са Заводом за јавно здравље и ЈKСП “Стандард” као и осталима који су овлашћени ради се на дезинфекцији и дератизацији јавних површина, улица , банака, прехрамбених продавница. У сарадњи са ЈП “Дирекција за стамбени и пословни простор” планира се и дезинфекција свих улаза у Kосовској Митровици.

“Не смемо да ни на који начин будемо уплашени, већ истрајни и борбени, јер знамо да ћемо да победимо само ако будемо дисциплиновани, да се држимо упутстава надлежних , слушамо савете лекара . Морамо пре свега и њих да штитимо, да им дамо пуну подршку, и медицинском особљу које несебично чини све у овој борби” рекао је Спирић.

У сарадњи са Удружењем привредника чине све да објекти буду снабдевени и обавештава грађане да нема потребе да праве залихе, али да у трговинама морају бити дисциплиновани и држе одстојање од два метра.

Још једном је апеловао да се грађани не окупљају и да је кућна изолација неопходна и најопотребнија у овој невољи.

Општина Kосовска Митровица је максимално ангажована у помоћи старлим лицима, за које има евиденцију и којима се пружа и психолошка подршка, рекао је председник Привременог органа Александар Спирић.

Извор: Радио Kосовска Митровица

1

Comments are closed.

PATRONIKA | Web solutions & Digital marketing 2019 ©