Новости

Смањење стопе незапослености – циљ и ове године

Смањење стопе незапослености – циљ и ове године

Привремени орган општине Косовска Митровица на челу са председником Александром Спирићем наставља да решава проблем незапослених лица која се налазе на евиденцији Националне службе за запошљавање. Стопа незапослености у нашем граду је доста мања, то се осликава кроз рад који је у претходном периоду резултирао смањење те стопе и то уз разне програме који су урађени са Националном службом, а који су успешно реализовани. Локални савет за запошљавање, кога чине представници Привременог органа и Националне службе, формираће Локални акциони план за запошљавање којим ће се идентификовати  проблеми и потребе, али и све оно што је најнеопходније у нашем граду у решавању смањења стопе назапослености.

“Већ седму годину заредом Локална самоуправа у сарадњи са Националном службом за запошљавање, настоји да смањи стопу незапослености уз разне програме, тако настављамо и ове године. Локална самоуправа обезбедила је близу 4 милиона динара за реализацију пројеката које ће обухватити запослење и ангажовање кроз програме стручног оспособљавања, јавне радове, као и помоћ за мала и средња предузећа. Биће ангажовано 30 лица за стручно оспособљавање, 15 за јавне радове, док ће остали бити оснажени и мотивисани за развој малих и средњих предузећа. Смањили смо стопу незапослености на територији Косовске Митровице, што показује и евиденција Националне службе, тако да су тренутно на евиденцији већим делом лица која су недавно завршила средње образовање. Ово је прави показатељ добре сарадње између Филијале Косовска Митровица, Покрајинске службе за запошљавање, али и Министраства рада и социјалне политике”, изјавио је Спирић.

Директорка Нациналне службе за запошљавање, Верица Ћеранић, изјавила је: “Желим да се захвалим свим сарадницима који су укључени у овај план запошљавања. Ове године, као што је већ речено, издвојено је 4 милиона динара, што је значајно за укључивање лица кроз програме и мере активне политике запошљавања. Тим укључивањем смањићемо, једним делом, стопу незапослености на подручју Косовске Митровице. Локални савет је од ове године је у проширеном саставу, добили смо још два члана, тако да ћемо радити још интезивније како бисмо смањили стопу незапослености. Користим прилику да позовем сва лица која траже посао да дођу и да се информишу у Националној служби за запошљавање о програмима и мерама која ће у овој години бити реализована у сарадњи са Локалном самоуправом. Данас смо размотрили Локални акциони план запошљавања, који ће на следећој седници бити усвојен.”

Служба за односе са јавношћу

 

1

Comments are closed.

PATRONIKA | Web solutions & Digital marketing 2019 ©