Menu
Новости

Шеталишна зона као инфраструктурни потенцијал

Шеталишна зона као инфраструктурни потенцијал

Пројекат централне градске шеталишне зоне је први показатељ да се Косовска Митровица развија а самим тим се стварају високи стандарди уређености и модернизације, изјавио је за ТВ Мост председник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић.

Влада Републике Србије уз кординацију Канцеларије за Косово и Метохију и општину Косовска Митровица настоји да се овај пројекат реализује у предвиђеном року и на основу главног пројекта који је урадио стручни тим ЦИП-а.

Динамика пројективних активности се заснива прво на изградњи заобилазних саобраћајница а затим и затварање за саобраћај и уређење једног дела улице Краља Петра у централну шеталишну зону.

Овај део града биће урађен по свим стандардима, биће уређен и мултифункционалан и представљаће битан сегмент у развоју инфраструктурних потенцијала овог подручја.

Сутра ће започети радови на реконструкцији главног моста на Ибру а ти радови ће се финансирати из фондова ЕУ.

За нас је најбитније, најважније да изградња шеталишне зоне тече несметано и да се динамика радова врши у складу са предвиђеним роковима, рекао је председник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић.

2

Comments are closed.