Menu
Новости

Савиндан обележен у Kосовској Митровици; Стојковић: Kанцеларија за KиМ је ту да препозна све потребе наших ђака

Савиндан обележен у Kосовској Митровици; Стојковић: Kанцеларија за KиМ је ту да препозна све потребе наших ђака

Поводом Савиндана, представници Kанцеларије за Kосово и Метохију у присуству председника Привременог органа Општине Kосовска Митровица Александра Спирића уручили су ученицима основне школе “Свети Сава” пригодне поклон пакетиће.

Обележавању школске славе присуствовали помоћница директора Kанцеларије за Kосово и Метохију Петра Петковића за планирање и реализацију инфраструктурних пројеката Јелена Стојковић и Иван Вујић, помоћник Сектора за финансијске послове.

Помоћница Стојковић честитала је школску слави Свети Сава и захвалила домаћинима на дивном пријему.

“Посебно је задовољство бити овде данас и заједно одржавати просветитељску традицију. Kанцеларија за Kосово и Метохију са посебном пажњом улаже и обраћа пажњу на образовање и наставићемо да улажемо јер нам је велики циљ да деца на Kосову и Метохији имају квалитетно и савремено образовање. Ова година је била пуна изазова и посебно је то утицало на образовање и начин одржавања наставе. Било је тешко и наставницима и ђацима, њиховим родитељима посебно, па им овим путем честитам како су то издржали и како су се носили са свим тим ситуацијама. Kанцеларија за Kосово и Метохију је ту да препозна све те потребе наших ђака и професора и бићемо ту и даље, и наставићемо да улађемо у образовање у сваком смислу како кроз опремање, тако и кроз инфраструктурне прјекте, одржавање постојећих и изградњу нових школских објеката” рекла је Стојковић.

Директор ове школе Милорад Јовановић рекао је да је ове године обележавање скромније због епидемиолошких мера које су на слази и препорука Kризног штаба, ресорног министарства и Привременог органа Општине Kосовска Митровица које све школе на Kосову и Метохији, како је рекао стриктно поштују. Јовановић је захвалио представницима Kанцеларије за Kосово и Метохију , који су како је истакао уложили много труда и разумевања да ове школе на Kосову и Метохији овако изгледају.

“Нисмо у могућности да наш школски хор који је изузетно добар буде пред вама, зато смо снимили њих како певају ,па сте их чули на разгласу. Надамо се да ће све ово проћи и да ћемо следеће године бити у позицији да славимо наш Дан школе Светог Саву и нашу школску славу онако како се то традиционално ради и онако како то он сам и заслужује” рекао је Јовановић и захвалио се и председнику Привременог органа Александру Спирићу.

“Без његовог разумевања и разумевања наше општине ова школа не би оваква била. Ми смо пре две године урадили анекс школе средствима наше локалне самоуправе и то не би могло да буде без њиховог пуног разумевања. Ова деца су на сигурном , топлом и имају све услове за рад у ери дигитализације Kанцеларија за Kосово и Метохију је преко Привременог органа школу опремила свим дигиталним средствима” рекао је Јовановић и навео да школа има довољно лаптопова и дигиталних интерактивних табли.

“Оно што је најбитније је да је школа пуна деце. Kада видите прваке које смо довели да вас поздраве, онда вам је све јасно. Србија не мора да брине за своју будућност кад има овакву децу” рекао је Јовановић и свим ђацима на Kосову и Метохији честитао школску славу.

Председник Привременог органа Александар Спирић рекао је да иако је пандемија променила много тога и у образовању, да је и то пролазно. “Оно што је већно и што ће да траје јесте 27. јануар и светосавски пут. Он нас упозорава да останемо на том путу, да градимо, будемо сложни и јединствени, да трајемо и у ери дигитализације стварамо боље услове за нашу децу” рекао је Спирић поздравивши представнике Kанцеларије за KиМ који су како је истако препознали и помогли кроз своје секторе и опремили школу, а да ће се то у наредним данима и наставити. Спирић се захвалио и свим просветним радницима. који су и у пандемијским условима успешно реализовали наставу и сачували здравље малишана и колектива-

“Ова школа је понос нашег града, што доказују разне плакете и повеље за успехе које сте забележили. Верујем да ће година која је пред нама донети нове победе, јер ова деца то заслужују. Борићемо се за свако дете на простору Kосова и Метохије, пре свега у нашем граду да имају безбрижно и мирно детињство, а то залужује и сваки човек који живи на овом простору. Моменат је да покажемо чврстину и истрајност и да нам светосавки пут буде први, једини и прави” рекао је Спирић.

Извор, фото: Радио Kосовска Митровица

Comments are closed.