Menu
Новости

Састанак Александра Спирића са представницима Републичког фонда ПИО-а

Састанак Александра Спирића са представницима Републичког фонда ПИО-а

Председник Привременог органа Oпштине Косовска Митровица, Александар Спирић примио је данас делегацију Републичког фонда ПИО, коју је предводила Драгана Калиновић- директор Републичког фонда ПИО. У делегацији су били  Бранислав Митровићпредседник Управног одбора Републичког фонда ПИО, ,  Светлана Селаковић-заменик директора фонда ПИО, Славко Имрић-директор Покрајинског фонда ПИО, др Алекса Милошевић-помоћник директора фонда ПИО, Јелица Тимотијевић- директор сектора за односе са јавношћу фонда ПИО и Радуле Комприовић-директор Филијале фонда ПИО у Косовској Митровици.

На састанку који је одржан у свечаној сали Општине Косовска Митровица говорило се о проблемима који се тичу издавања решења и повезивања стажа, као и осталих са којима се грађани Косовске Митровице суочавају. Председник Привременог органа, Александар Спирић, истакао је да су проблеми, са којима се суочавају грађани Косовске Митровице евидентни , а да разлози пре свега леже у протеривању многих српских институција из јужног дела Косовске Митровице, где је и остала многобројна документација.

„Добили смо уверавања од госпође Калиновић да ће се овим проблемима приступати са великом озбиљношћу и да ће исти бити ефикасно решени. Овом активношћу се потврђује  да Министарство рада и социјалне политике Републике Србије јасно показује да води бригу о грађанима на Косову и Метохији, а овај састанак за нас представља охрабрење, зато што се недвосмислено потврђује да је Србија на своме и да ће и даље функционисати на најбољи могући начин. Желим да истакнем захвалност делегацији на хуманом гесту у смислу добровољног давања крви за потребе Здравственог  центра у Косовској Митровици што осликава добру вољу и жељу тих људи и нераскидиву везу са Косовом и Метохијом и да ћемо заједничким снагама успети да побољшамо услове и функционисања, у сарадњу са директором када је у питању Филијала у Косовској Митровици, а сигурно радити у интересу грађана Републике Србије.“

Драгана Калиновић, директорка фонда за Пензијско и инвалидско осигурање, је истакла циљеве фонда:

„Разлог данашње посете јесте да се утврде досадашњи, ка и циљеви за наредну годину. После тога ћемо организовати и добровољно давање крви, верујемо да ће бити, на помоћ свих грађана без обзира на националност. Драго нам је да од свих присутних данас, као и председника општине, синоћ и од начелника округа и градоначелника, чули да су пуног срца примили нашу подршку и трудићемо се да и убудуће понављамо овакве добровољне активности.“

Што се тиче планова за будућност, директорка је истакла да је њихов основни циљ да грађани који остварују своја права у фонду ПИО, па самим тим и у Филијали Косовске Митровице, то убудуће раде на што ефикаснији и бржи начин захваљујући мобилизацији запослених.

Служба за односе са јавношћу

Comments are closed.