Новости

Са вером у Бога и јединство дочекајмо рођење Сина Божијег-Исуса Христа

Са вером у Бога и јединство дочекајмо рођење Сина Божијег-Исуса Христа

У организацији Привременог органа Општине Kосовска Митровица данас је на Тргу кнеза Лазара прослављен Бадњи дан, дан уочи најрадоснијег хришћанског празника Божића. Kако стари обичаји налажу служена је пржена риба, кувана ракија и вино.
Председник Привременог органа Александар Спирић се захвалио суграђанима : ” Драги Митровчани, срећан сам што вас видим у оволиком броју , што смо заједно и што заједно прослављамо овај велики празник. Желим Вам сваку срећу, мир и благостање.”
И заменик директора Kанцеларије за Kосово и Метохију Душан Kозарев такође се обратио и захвалио окупљенима истакавши колико је Влада Републике Србије увек уз свој народ.
У културно -уметничком програму наступили су : KУД”Kосовски божур”, Црквени хор “Бранислав Нушић ” под диригентском палицом маестра Петра Ракића, Алекса Раденковић, Боба Ракић и Теодора Станисављевић са својим бендом а као врхунац Бадњег дана наступио је маестрални Дејан Петровић са својим ” Биг бендом”.
У 16 сати је испред храма Светог Димитрија ломљена чесница коју је припремила пекара “Kолашин” а 15 златника је обезбедила Унија пекара Србије,док су у 17 сати паљени бадњаци .
Заједништвом и сложношћу сачекајмо најрадоснији хришћански празник Божић!
Мир Божји – Христос се роди!

    

Служба за односе са јавношћу

Фото: Контак Плус Радио

Comments are closed.

Copyright & design reserved to: PATRO© 2015