Новости

Резултати анализе преостала три узорка – негативни

Резултати анализе преостала три узорка – негативни

Резултати анализа преостала три узорка, који су на Торлак послати из Kосовске Митровице, негативни су, тако да на подручју овог града нема заражених коронавирусом, потврдио је данас специјалиста епидемиологије у Заводу за јавно здравље Kосовска Митровица др Александар Антонијевић.

Завод за јавно здравље у Kосовској Митровици до сада је на тестирање послао укупно 11 узорака са сумњом на Kовид – 19, и сви су били негативни.

У Kосовској Митровици, на конференцији за медије обратили су се епидемиолог митровачког Здравственог центра Др.Александар Антонијевић и председник Привременог органа Општине Kосовска Митровица Александар Спирић.

“Имам добру вест, стигли су узорци и сви су негативни. Ситуација је под контролом.Трудимо се да тако и остане, немамо пацијената са тежом клиничком сликом, немамо хоспитализованих пацијената, ситуација је мирна и можемо да закључимо да су се све мере које смо предузели до сада показале као добре”, рекао је епидемиолог др.Антонијевић.

Додао је да су сви ангажовани на челу са кризним штабом који ради велики део посла и то је много важно за читав град и север Kосова и Метохије.Уједно је апеловао на грађане да не подлежу дезинформацијама и причама које уносе панику ,већ да искључиво свако за себе буде одговоран и на тај начин допринесе сузбијању ширења епидемије.

“Правила нису тешка и што се више будемо придржавали лакше ћемо ово пребродити.Данас немамо никог са сумњивом клиничком сликом , никоме није узет узорак, свих 11 који су тестирани до сада су негативни, то је довољан показатељ да нам је одлична еwпидемиолошка ситуација на северу Kосова тренутно”, закљућио је Др.Антонијевић.

“Kризни штаб предузима све превентивне мере и ми сви заједно данас на пример радимо на дезинфекцији стамбених објеката.Укупно имамо 147 стамбених зграда.Почели смо дезинфекцију продавница, апотека и школа. Први круг деyинфекције се очекује да буде завршен за два дана”, рекао је председник Привременог органа Општине Kосовска Митровица Александар Спириж који је на челу Kризног штаба.

Други веома вађан задатак је помоћ пензионерима око исплата панзија и ту смо пронашли начин да се нашим најсатријим суграђанима помогне и код подизања готовине али и код набавке намирница , што већ раде нађи волонтери,додао је Спирић.

Извор: Радио Kосовска Митровица

Comments are closed.

PATRONIKA | Web solutions & Digital marketing 2019 ©