Новости

Ревијално вече фолклора

Ревијално вече фолклора

У оквиру 24.Сабора културног стваралаштва Србије у Косовској Митровици вечерас је одржано ревијално вече када су се представила сва културна друштва. Овај Сабор је организовао Културни центар”Драгица Жарковић”под покровитељством Привременог органа Општине Косовска Митровица. Председник Привременог органа Општине Косовска Митровица Г-дин Александар Спирић је рекао:” Сабор има дугу традицију и ми се трудимо да увек и свуда подржимо културу и њен развој. Трудимо се да свим учесницима који се радо одазову позиву да дођу покажемо све благодети нашег града,сву културу и гостопримљивост. Овај Сабор чува боје и симболе Републике Србије јер ми другу државу немамо и одавде нема назад!”
Директор Културног центра Г-дин Миодраг Радомировић се захвалио Привременом органу на помоћи у реализацији и овог Сабора.
Песници песничких сусрета”Александар Аца Деспотовић” су одрецитовали стихове својих песама а онда су се сценом ређала културно-уметничка друштва. Ревијално вече је отворио КУД”Косовски божур”који је извео “Игре из Бујановца” а затворио га је КУД”Звечан” који је извео игре “Врањско поље”. У међувремену се се ређали фолклорни ансамбли из Ужица,Куманова,Подгорице,Вождовца,Требиња а први пут је наступио КУД”Хоро”из Софије. Сутра је завршно вече и такмичарски концерт када ће се одабрати најбољи КУД ,најлепша девојка Сабора и најлепша народна ношња.

Служба за односе са јавношћу

Comments are closed.

Copyright & design reserved to: PATRO© 2015