Novosti

Rešavanje višedecenijskog problema vodosnabdevanja

Rešavanje višedecenijskog problema vodosnabdevanja

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica G-din Aleksandar Spirić danas je, sa svojim saradnicima i rukovodstvom JKP “Vodovod-Ibar” obišao pumpnu stanicu koja se nalazi iznad Hrama Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici. Predsednik Spirić je novinarima naglasio ovim povodom : ” Nalazimo se ispred rekonstruisane pumpne stanice u kojoj se nalaze dva bazena  vode od po 750 kubika. Voda iz regionalnog vodovoda , koji je otvoren zvanično 28.06.2019. godine , dospeva do ovih pumpnih stanica ,odakle slobodnim padom “silazi” do grada. Međutim ovaj kapacitet vode nije dovoljan kako bi se snabdeo ceo grad, već se očekuje izgradnja još dva bazena čija će vrednost biti oko 46 miliona dinara. Veliku zahvalnost dugujemo Vladi Republike Srbije, predsedniku Aleksandru Vučiću koji vodi odgovornu politiku . Naš jedini cilj je da ostanemo i opstanemo na ovim prostorima, da budemo složni i jedinstveni, jer samo tako možemo sa sigurnošću  ulagati u našu budućnost. Imamo jasan i definisan put – da još više učvrstimo neraskidivu vezu sa Republikom Srbijom.

Želeo bih da pohvalim i rukovodstvo JKP”Vodovod-Ibar” a naročito njihove radnike koji vredno i revnosno rade kako bi svi građani imali normalno vodosnabdevanje, a zamolio bih ih i za strpljenje kada dođe do sitnih kvarova, jer se uvek nađe neko rešenje. Inače, još da napomenem da izgradnja regionalnog vodovoda rešava višedecinijski problem sa kojim su se suočavali građani .”

Direktor JKP ” Vodovod-Ibar” Miodrag Ralić je istakao, takođe, da je ovo rekonstruisana pumpa stanica ali koja će biti i glavna kada se u potpunosti pusti u rad voda, obzirom da je ovo sada fundamentalna proba i naglasio:” Ovo će biti “srce”vodosnabdevanja Kosovske Mitrovice nakon ove , fundamentalne probe. Za sada su u funkciji dva bazena sa po 750 kubika , a u planu je izgradnja još dva bazena od po 200 kubika, koji će biti izgrađeni na kvoti od 635 metara. Želeo bih da se zahvalim ne samo Vladi Republike Srbije ,predsedniku Vučiću već i predsedniku Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica – Aleksandru Spiriću na razumevanju i sveobuhvatnoj pomoći i saradnji.”

U narednim mesecima se očekuje izgradnja nova dva bazena a nakon toga i normalizovanje vodosnabdevanja.

Služba za odnose sa javnošću.

Comments are closed.

PATRONIKA | Web solutions & Digital marketing 2019 ©