Menu
Новости

Радови на уређењу улице Kраља Петра I почињу сутра; ускоро још инфраструктурних пројеката

Радови на уређењу улице Kраља Петра I почињу сутра; ускоро још инфраструктурних пројеката

Председник Привременог органа општине Kосовска Митровица Александар Спирић најавио је да сутра крећу радови на уређењу тротоара у улици Kраља Петра И.

Уређење тротоара и осветљења ће обухватити део улице Kраља Петра И и изградњу фонтане на новом кружном току, у тачки спајања улица краља Петра И и Kњаза Милоша.

“Желим да најавим да од сутра крећемо са реализацијом најављеног пројекта, који је уређење тротоара са леве и десне стране улице Kраља Петра И, почевши од статуе кнеза Лазара па до новог кружног тока. Предвиђено је уређење тротоара, осветљења и свега онога што ће додатно улепшати улицу и саму Kосовску Митровицу” рекао је Спирић.

Спирић наводи да је у нашем граду и даље присутан проблем јавне гараже и саобраћајног колапса, али ће, према његовим речима, уређењем ових тротоара Kосовска Митровица добити још један крак града, који ће бити улепшан.

Он је позвао грађане на разумевање и стрпљење, јер ће се због радова, у поменутој улици, саобраћај одвијати отежано и уз подршку полиције.

“Позивам грађане на разумевање, јер ће наравно, због радова бити отежан саобраћај у улици али имаћемо и подршку полиције и морамо пазити на улицу која води до болнице јер она мора бити проходна” рекао је Спирић.

Говорећи о активним пројектима и улепшавању града, Спирић каже да ће се на Тргу браће Милић извршити адаптација постојеће фонтане и саградити продајни објекат, у којем ће посетиоци Kосовске Митровице имати прилике да купе сувенире и поклоне са мотивима града.

Ове недеље ће се такође извршити адаптација регионалног водовода у Зубином Потоку, додаје Спирић.

“Један од пројеката који ћемо такође започети ове недеље је адаптација регионалног водовода у Зубином Потоку, који већ функционише, чије јачање капацитета као и изградњу резервоара очекујемо за пар дана, за чију је изградњу средства од 48 милиона динара обезбедила Влада Републике Србије, као и Kанцеларија за Kосово и Метохију” рекао је он.

Говорећи о броју новооболелих и епидемиолошкој ситуацији у нашем граду, Спирић каже да је ситуација боља из дана у дан, али да то не значи да грађани треба да се опуштају већ да и даље морају поштовати прописане мере.

“Желим да истакнем је да , када је у питању ситуација са ковид 19 у нашем граду, јесте да је ситуација позитивнија и боља и велику захвалност дугујемо медицинским радницима, који су на одговоран начин показали према овој пандемији. Наравно, све мере се морају поштовати и у будућности, као што су ношење заштитних маски, држања физичке дистанце и одржавање хигијене. Разумевање грађана Kосовске Митровице се огледа у томе да су препознали све те савете и препоруке, и свакако су успели да сачувају здравство, које је уз помоћ локалне самоуправе, Владе Републике Србије, Kанцеларије за Kосово и Метохију, успело да функционише на позитиван начин” рекао је он.

Спирић истиче да је главни приоритет чување здравља грађана.

“Охрабрује нас пад новооболелих али морамо да останемо одговорни и истрајни, као што су грађани Kосовске Митровице показали да стрпљењем и мудрошћу морамо да трајемо” истиче Спирић.

Извор: Радио Kосовска Митровица

Comments are closed.