Menu
Новости

Рад Одељења за инспекцијске послове општине Косовска Митровица

Рад Одељења за инспекцијске послове општине Косовска Митровица

Одељење за инспекцијске послове општине Косовска Митровица има своје стандардне процедуре као и опис посла који , у сарадњи са начелником и инспекторима врло савесно и редовно обавља.

Протеклих дана Одељење за инспекцијске послове радило је на контроли комби превозника за превоз путника и комби возила за доставу робе. Такође је вршен редован рад на контроли јавних површина и одржавању комуналног реда, спречавање уличне продаје. Обиласком терена уочене су  атмосферске шахте код Медицинске школе са домом ученика и дат је налог за чишћење истих, обишли су потез Чесмин луг где су уклоњене две бандере, постављена је заштитна трака око асфалтне базе и решен проблем контејнера у Немањиној улици. Упућен је захтев ЈП“Вододвод-Ибар“ за санацију шахте у Дрварској улици, редовно су се обилазила градилишта, али се и излазило на терене по личном захтеву странака. Услед изливања мазута код Медицинске школе , у Дрварској улици вршено је чишћење исте и контрола радова. Једна од битних ставки је и припрема терена за обележавање такси стајалишта као и акција уклањања заузетих јавних површина. Водоводна цев која је прсла у Чика Јовиној улици санирана је. Поред обилазака градилишта, канцеларијских послова , вршен је и редован пријем странака и сарадња у складу са њиховим захтевима.

Оно за  шта је Одељење за инспекцијске послове посебно заслужно, а на иницијативу председника Привременог органа општине Косовска Митровица Г-дина Александра Спирића јесте обезбеђивање преласка улице код школа у граду. Наиме, у сарадњи са Косовском полицијом омогућена је контрола  прилазима ОШ“Свети Сава“ и ОШ“Бранко Радичевић“, где саобраћајна полиција регулише саобраћај како би наша деца несметано и без бојазни прелазила тај део пута.

Служба за односе са јавношћу

Comments are closed.