Новости

Рад Одељења Друштвених делатности – Дечја недеља

Рад Одељења Друштвених делатности – Дечја недеља

Поред својих редовних обавеза, Одељење Друштвених делатности прошле недеље је обележило Дечју недељу. Ове године Дечја недеља је носила слоган “Да право свак-ужива дете лако”. Овом недељо је обележено и 30 година Конвенције о правима детета.

Отварање Дечје недеље обележила је јавна и медијска промоција, гостовање представника Одељења Друштвених делатности општине Косовска Митровица и ученика основних и средњих школа на телевизији и радију а у циљу упознавања јавности са циљевима Дечје недеље, најважнијим документима вазаним за остваривање и заштиту права детета и најава активности.

Обиђене су све основне  и средње школе свака је имала свој “задатак”.

ОШ”Бранко Радичевић” је  читала дечја права , имала манифестацију “Школама у походе”, радионицу  о дечјим правима за ученике од првог до пчетвртог разреда, спортски дан-дан “Игара без граница” и квиз знања за ученике од петог до осмог разреда.

ОШ”Свети Сава” је такође имала манифестацију “Школама у походе” на којој је била промоција откривања талената у области књижевности и сликарства и маскенбал, који је дефиловао улицама града а награђене су и три најоригиналније маске ове јесени.

Јужне школе Косовске Митровице су имале интерактивну радионицу за ученике “Да право свако-ужива дете лако” чији су реализатори били стручни сарадници.

Медицинска школа са домом ученика је представила смер физиотерапеутски техничар где су вршњаци презентовали своја стечена знања у физикалној медицини и ефектима њене терапије.

Одржана је заједничка  Седница ученичких парламената све четири средње школе дебатом ” Ми и медији-моје право на издржавање”, на којој су учествовали Александра Богосављевић , социјални радник-модератор, представници медија и чланови ученичких парламената.

И друге установе културе су учествовале у реализацији Дечје недеље. КЦ”Драгица Жарковић ” је организовао радионицу о дечјим правима за ученике од петог до осмог разреда, организовао је дечју представу “Лаза материна маза” по Јовану Јовановићу-Змају, у извођењу глумаца “Академије 028” из Београда.

Градска библиотека “Вук Караџић” представила је младе поете : Симону Димитријевић, Тарију Хоџа, Анђелу Бабинцев, Дарију Машковић и Александра Касаловића.

Градски музеј је организовао ликовну радионицу “Јесења авантура у Градском музеју” чији су аутори били Игор Спасојевић и Ивана Милутиновић. У радионици су учествовали ученици ОШ”Бранко Радичевић”, ОШ”Свети Сава”,ШОСО”Косовски божур”, јужне школе Косовске Митровице.

ПУ “Даница Јарамаз” је са својим малишанима извела рецитатал и покретну игру “Све што расте хтело би да расте” где су са својим другаром Михајлом Миловановићем показали колико су безбрижни и да међу њима нема разлике.

Предшколци су, такође, имали прилику да посете председника Привременог органа општине Косовска Митровица Г-дина Александра Спирића и обиђу општину како би се упознали са радом ове установе.

Такође је одржан и Фестивал дечјег стваралаштва као завршница овогодишње Дечје недеље у Митровачком двору на коме су додељене пригодне награде учесницима ликовних и ручних радова на тему “Да право свако-ужива дете лако” док су литерарни радови били изложбеног карактера.

Дечја недеља има за циљ да покаже свој деци да су једнака, да имају право на живот , на љубав , на лечење , на учење ….

Одељења Друштвених делатности и Дечје заштите су иове, као исваке претходне године , свој посао одрадила најбоље могуће, а све активности су организоване под покровитељством Привремнеог органа општине Косовска Митровица.

Служба за односе са јавношћу

1

Comments are closed.

PATRONIKA | Web solutions & Digital marketing 2019 ©