Новости

Промоција спорта и здравог живота

Промоција спорта и здравог живота

 

Данас је у просторијама општине Косовска Митровица председник Привременог органа Александар Спирић уручио уговоре о финансијској помоћи  спортским клубовима и спортстким организацијама са територије ове општине. За ову такмичарску сезону је издвојено 12.000.000,00 динара за 23 клуба и спортска удружења. Овим поводом председник се обратио : ” Драги пријатељи, оно што је јако битно за сам град а првенствено за нашу омладину је јачање спортског духа и промоција здравог стила живота, имајући у виду да живимо у једном заиста турбулентном периоду. Велики број спортских клубова то чини ,посвећен је свом раду, здравом стилу живота и неизмерно им хвала што раде све то за нашу омладину и наш град. Средствима која је омогућио Привремени орган општине  Косовска Митровица коко 1000 малишана ће бити у прилици да одлази на такмичарски део. Ми смо се суочили са проблемима када су у питању спортски клубови али у наредном периоду ћемо наставити да те препреке савладавамо. Максимално ћемо се трудити да и деца из региона долазе нама у госте, иако смо свесни да ћемо имати провокације одн стране Приштине. ”

Председник Спирић је похвалио  залагање и тренера и самих играча да су одлучни и да се , пре свега боре за очување спортских институција и јачање свих српских институција на територији Косова И Метохије.

“Похвално је  то што сви ови клубови, и поред свих изазова који су пред њима, одлучују се за Спортски Савез Србије.”

Директор Установе за спорт, омладину и специјализоване услуге Петар Трајковић такође се захвалио свим тренерима што су остали доследни својим матичним клубовима , Косову и Метохији и Републици Србији.

Након тога је председник Привременог органа Косовске Митровице Александар Спирић уручио је уговоре о финансијској помоћи спортским клубовима и удружењима.

 

    

Служба за односе са јавношћу

 

Comments are closed.

Copyright & design reserved to: PATRO© 2015