Новости

Привремени орган уз све своје грађане свакодневно

Привремени орган уз све своје грађане свакодневно

Данас је председник Привременог органа општине Косовска Митровица – Александар Спирић заједно са помоћницима директора Канцеларије за Косово и Метохију – Бором Тајић и Душицом Николић, начелником косовско-митровачког округа- Славком Симић и директором Дирекције за имовинска и правна питања -Душаном Димитријевић, посетио пар  породица из  Косовске Митровице, једну из Сувог Дола као и мештане највеће српске енклаве.

У Микро насељу живи седмочлана професорска породица Ратомира Недељковића. Обоје супружника су у радном односу и живе од својих примања. Оно што је њима неопходно јесте да се уради фасада на кући, како би хладне зимске дане дочекали у топлом дому. Предеседник Спирић је објаснио процедуру која је неопходна да се испоштује, од захтева који се пише Канцеларији за Косово и Метохију, преко одлуке до реализације . Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију-Бора Тајић такође је обећао реализацију овог захтева.

Стојановић Светислав са својом шесточланом породицом такође је становник овог насеља, избегао из Вучитрна за време рата 1999.године. Председник Спирић им је данас уручио пакете хране. Ова породица живи искључиво од минималца и социјалне помоћи Светисављеве, а он, када га неко позове да ради не либи се посла јер тако издржава своју породицу. За једно дете председник је обећао посао, када буде био отворен конкурс. Овој породици такође је потребно урадити фасаду на кући , за шта је помоћник директора -Бора Тајић обећао помоћ.

Житељи највеће српске енклаве Суви До, живе у веома специфичним условима. Да би се дошло до њих неопходно је проћи кроз албански део, што није сигурно, јер се много пута дешавало да комби који превози житеље овог места буде каменован. Кроз село свакодневно пролази велики број Албанаца а нису ретке ни провокације са њихове стране.

На самом улазу у село, у стамбеној згради станује Станковић Дарко са својом осмочланом породицом. Хармонија и слога ове породице се осећа већ на самом улазу у њихов стан. Дарко ради као вероучитељ али његова плата је недовољна за све њих, тако да је председник Спирић одлучио да њихову децу стипендира износом од 20.000 динара на месечном нивоу.

Колико се води рачуна о сваком појединцу говори и чињеница да је председник Спирић разговарао и са мештанима Сувог Дола око наредне сетве, свега што им је потребно од усева до механизације. Помоћник директора -Бора Тајић је обећао помоћ Канцеларије за Косово и Метохију.

На самом крају оводневне посете обишли су и зграду “Црвеног сигнала” која ће ускоро бити спремна да прими нове станаре, али је неопходно средити партере, прилаз и околину зграде. За то је Бора Тајић рекао да по одобреним пројектима Владе има се у плану и сређивање  прилаза и партера свим новосаграђеним стамбеним зградама.

Председник Привременог органа општине Косовска Митровица – Александар Спирић је на крају ове посете изјавио : ” Привремени орган кроз Дирекцију и Јавна предузећа наставља побољшање положаја свих грађана Косовске Митровице. Кроз Дирекцију до сада имамо 552 стамбене јединице  што је показатељ да се у години иза нас доста улагало , градило , што нас очекује у овој години, а све за добробит наших грађана. У овој години биће изграђено 10 зграда за младе брачне парове, што је показатељ да државно руководство и  председник Вучић улажу максималне напоре да свака породица живи боље. Трудимо се да све решавамо брзо и експедитивно и да кроз наше акције обиђемо сваку породицу и помогнемо колико смо у могућности, што кроз запошљавање, што кроз решавање стамбеног питања… Ми ћемо наставити са нашим акцијама, заједно и сложно, уз државу Србију и председника Александра Вучића. ”

Служба за односе са јавношћу

1

Comments are closed.

PATRONIKA | Web solutions & Digital marketing 2019 ©