Новости

Презентација пројекта стадиона

Презентација пројекта стадиона

У конференцијској сали општине Косовска Митровица председник Привременог органа Г-дин Александар Спирић презентовао је пројекат стадиона у оквиру свеобухватних мера Владе Републике Србије.

” У оквиру свеобухватних пакета мера државе Србије и председника Александра Вучића, Косовска Митровица може да се похвали одобреним пројектима који чекају своје време за реализацију. Све ово говори колико су држава Србија , Канцеларија за Косово и Метохију и сам председник Александар Вучић истрајни у томе да народ на Косову и Метохији остане и опстане, да им омогући и олакша живот на овим просторима. У питању су три пројекта од којих је први фудбалски комплекс чија је вредност 155.734.922,00 динара, анекс ПУ “Даница Јарамаз” вредности 18.256.875,00 динара и изградња новог моста преко реке Ибар, код Дудиног Крша, вредности 66.012.876,00 динара. Ово је први пакет мера а ми настављамо континуирано да обезбеђујемо “кров над главом” младим брачним паровима и социјално угроженим лицима кроз доделу 82 стамбене јединице , а за следећу годину нам је одобрена изградња још 8 зграда.

Када говоримо о овом стадиону, Ви видите на овом приказу како ће он изгледати а имаће око 3.826 седећих места и испуњава све основне стандарде. Косовска Митровица ће бити у прилици да , осим Црвене Звезде дочекује и остале клубове из централне Србије и региона и тиме свим љубитељима спорта омогућити квалитетан угођај. Мост код Дудиног Крша је кључан и значајан, јер ће се тиме ослободити главна деоница пута Митровица-Звечан а саобраћај ће бити преусмераван преко тог моста, магистралним путем Приштина-Рашка. Овим желимо да захвалимо, пре свега, држави која мисли на нас, председнику Србије -Александру Вучићу и Канцеларији за Косово и Метохију што својим мерама побољшавају квалитет живота свих нас, дајући нам тако и жељу и вољу да останемо овде одакле смо поникли.”

У току је тендерска документација а почетак изградње се очекује након тога. Иначе спортски комплекс ће се градити у близини Спортског центра Косовска Митровица.

Служба за односе са јавношћу

Comments are closed.

PATRONIKA | Web solutions & Digital marketing 2019 ©