Новости

Преко 2000 малишана на кросу РТС-а у К.Митровици

Преко 2000 малишана на кросу РТС-а у К.Митровици

18342283_1161904783937665_5072033063637584884_nСпортска манифестација која је одржана на полигону Партизанско брдо, недалеко од Споменика палим рударима, окупила је око 2000 предшколаца и ученика основних и средњих школа Косовске Митровице, као и ученика Специјалне школе „Косовски божур’’.

Испред ОШ ‘’Свети Сава’’ окупљене ђаке, њихове наставнике и родитеље поздравио је директор ове школе, Миодраг Јовановић пожелевши им успех и захвалио им што су се овој манифестацији одазвали у великом броју.
nastasija‘’Данас трчимо за слободу и за лепше и безбрижније детињство’’, истакао је председник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић пожелевши добродошлицу учесницима кроса.

‘’Драга децо, поштовани професори и наставници, ово је изузетна прилика, јер се окупљамо већ 26. пут. Овај је крос од великог значаја за сам наш град, наше школе и будућност, јер он потврђује нашу трајну нераскидиву везу са државом Србијом. Тако ће бити и убудуће’’, нагласио је Спирић.

‘’Спорт је саставни део вашег живота, данас сте сви победници’’, поручила је окупљеним малишанима Јасмина Дедић, руководилац школске управе за КиМ.

četvrtiТакмичење је организовано за ученике свих узраста, а награде, дипломе и медаље додељују се за прва 3 места из сваке категорије.
Међу првима су се такмичили најмлађи учесници, а Настасија Маченовски била је бржа од својих вршњакиња, иако се како је рекла није много припремала за трку. Међу дечацима, најбржи је био Никола Славић коме је ово први пут да учествује на кросу.

Након предшколаца, такмичили су се ученици нижих разреда основних школа и школе „Косовски божур“. Василије Контић ученик другог разреда освојио је прво место и каже да је јако срећан због тога.
Стефан Ђорђевић ученик трећег разреда ОШ ’Свети Сава’ освојио је прво место у категорији његових вршњака и каже да се осећа одлично због постигнутог успеха.

kros 2Нина Запорожац, ученица ОШ ’Бранко Радичевић’ освојила је прво место у категорији ученика 4. разреда и истакла да је много срећна због тога, самим тим што се није много припремала за крос. Николија Вукићевић, такође ученица ОШ ’Бранко Радичевић’ освојила је друго место, каже да се за крос није уопште припремала и нагласила да је јако срећна због освојеног места.

Традиционални крос РТС-а „Кроз Србију“, највећа је предшколска и ђачка трка, а одржава се широм Србије.
Данашњу спортску манифестацију у Косовској Митровици организују Министарство просвете, Основна школа ,,Свети Сава’’, Установа за спорт, омладину и специјализоване услуге Косовска Митровица, Удружење професора физичког васпитања, под покровитељством Привременог органа општине Косовска Митровица.

Извор: Контакт Плус Радио

Comments are closed.

Copyright & design reserved to: PATRO© 2015